Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Από τα γήπεδα του Ηρακλή, στο ΦΠΨ Ιωαννίνων…

Εικόνα του άρθρου Από τα γήπεδα του Ηρακλή, στο ΦΠΨ Ιωαννίνων…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/02/2019, 23:33
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Θόδωρος Καράογλου, βουλευτής της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, έχει γίνει βασικά γνωστός για την ενασχόλησή του με την ποδοσφαιρική ομάδα του Ηρακλή και επειδή το 2008 είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο γιατί ο διαιτητής διέκοψε τον αγώνα Ηρακλής-Ολυμπιακός.

Στο μεταξύ, «ανταμείφθηκε» με μια υπουργική θέση το 2012 και τώρα, «ξαναχτυπάει» με μια καταγγελία που αμφισβητεί μια σειρά από πράγματα: την αυτονομία των πανεπιστημιακών σχολών, την ελεύθερη διαλεκτική και έκφραση άποψης, τον τρόπο με τον οποίο εξετάζονται οι φοιτητές στις σχολές, κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΦΠΨ Ιωαννίνων Χάρη Αθανασιάδη (και πρώην σύμβουλο του υπουργού Παιδείας) ότι «φακελώνει» φοιτητές και φοιτήτριες επειδή έβαλε στις εξετάσεις του μαθήματός του ερώτηση για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κ. Καράογλου κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για το ερώτημα στις εξετάσεις του ΦΠΨ στις 29 Ιανουαρίου, πράξη που γενικά δεν έχει προηγούμενο, σε περίοδο δημοκρατίας τουλάχιστον. Στο θέμα των εξετάσεων, ο κ. Αθανασιάδης ρωτά την προσωπική άποψη των εξεταζόμενων για τη συμφωνία, στηρίζοντάς τη σε επιχειρήματα από την ιστορία.

Ο βουλευτής της ΝΔ θέτει θέμα αντικειμενικότητας του καθηγητή του ΦΠΨ Ιωαννίνων στη βαθμολόγηση (ο κ. Αθανασιάδης έχει διευκρινίσει ότι δεν θα αξιολογηθούν τα γραπτά βάση της άποψης, αλλά των επιχειρημάτων, με τον κλασικό τρόπο αξιολόγησης δηλαδή) και ζητάει να μάθει «πόσο συναφές είναι το ερώτημα που έθεσε στους φοιτητές του με το επιστημονικό πεδίο του τμήματος;» και «τι εξυπηρετεί το συγκεκριμένο θέμα στην παρούσα χρονική συγκυρία, δεδομένου ότι η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών πραγματοποιήθηκε ελάχιστα 24ωρα πριν τις εξετάσεις;».





ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back