ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Από τα αρχαία θέατρα μέχρι τη γαλατόπιτα…

Εικόνα του άρθρου Από τα αρχαία θέατρα μέχρι τη γαλατόπιτα…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/10/2021, 23:32
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δημοσιογράφοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισραήλ) βρέθηκαν στην Ήπειρο για ένα τριήμερο, από 14 έως 16 Οκτωβρίου, ως καλεσμένοι της Περιφέρειας Ηπείρου στο πλαίσιο του έργου «Δικτύωση και προβολή του τουρισμού».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μέσω του έργου αυτού, η Περιφέρεια Ηπείρου διοργάνωσε μια συνδυαστική εκστρατεία με θέμα «πολιτισμός-γαστρονομία» στα πέντε αρχαία θέατρα της πολιτιστικής διαδρομής αλλά και στη Μονή Παρηγορήτισσας στην Άρτα.

Την παρουσίαση της πολιτιστικής διαδρομής ανέλαβαν η Γεωργία Κιτσάκη και ο Αριστοτέλης Σταγκίκας από τον φορέα υλοποίησης της δράσης, την «Ήπειρος Α.Ε.». Στην ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου, φιλοξενούνται δηλώσεις τριών αντιπεριφερειαρχών: του αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας και αρμόδιου για τον τουρισμό Στράτου Ιωάννου, του αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη και της θεαμτικής αντιπεριφερειάρχη Αναστασίας Σίμου-Τάσιου. Και οι τρεις αναφέρονται στη σημασία της πολιτιστικής διαδρομής και στη στόχευση προσέλκυσης επισκεπτών στην Ήπειρο των τεσσάρων εποχών.

Στο πλαίσιο της… συνδυαστικής εκστρατείας, οι δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν βιολογικό ελαιώνα δίπλα στον Αμβρακικό Κόλπο, γεύτηκαν παραδοσιακά φαγητά, και έφτιαξαν τη δική τους γαλατόπιτα στο Ζαγόρι με την καθοδήγηση της Λέσχης Γαστρονομίας Ηπείρου. Στο Ζαγόρι, τους δημοσιογράφους υποδέχθηκε η διευθύντρια της Διεύθυνσης Δια Βίου Μάθησης, Εμπορίου και Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου Ιουλία Μαρκούλα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back