ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από σχόλια… πάμε καλά

Εικόνα του άρθρου Από σχόλια… πάμε καλά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/06/2021, 16:29
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στοιχεία θετικά και αρνητικά έχει μέχρι στιγμής η πορεία των τουριστικών δεδομένων, στην Ήπειρο και σε όλη τη χώρα.

Καταρχάς, το Ινστιτούτο Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων έχει ένα πολύ ενδιαφέρον εργαλείο συγκριτικής απεικόνισης, με στοιχεία έναντι του 2020 και του 2019.

Μπορείτε να δείτε το recovery tracker εδώ

Η Ήπειρος, σε αυτά τα στοιχεία, τον Μάιο εμφανίζει μεγάλη αύξηση στον… αριθμό σχολίων. Ο ΙΝΣΕΤΕ επικαλείται το ReviewPro και αναφέρει ότι η αύξηση στα σχόλια σχετίζεται με τον αριθμό επισκεπτών στα ξενοδοχεία. Εκεί λοιπόν, πάμε καλά, με αύξηση 535% σε σχέση με πέρυσι, για τον Μάιο. Το 94% των σχολίων είναι θετικά και η Ήπειρος έχει το μεγαλύτερο ποσοστό σε όλη τη χώρα.

Στα… πραγματικά νούμερα ωστόσο, η κατάσταση είναι ακόμα πολύ ρευστή. Ο Απρίλιος είχε μεν αυξήσεις στις διανυκτερεύσεις, σε σχέση με τις μηδενικές του 2020, ωστόσο δεν έχουν ακόμα ενσωματωθεί στοιχεία για τον Μάιο.

Στο Άκτιο, μέχρι τον Απρίλιο, για τον οποίο υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, υπάρχει αύξηση σε σχέση με πέρυσι αλλά οι διεθνείς πτήσεις δεν είχαν ξεκινήσει ακόμα.

Επίσης, υπάρχει σημαντική αύξηση στις αναζητήσεις αεροπορικών θέσεων προς Ελλάδα, κυρίως από την Ιταλία. Οι αναζητήσεις πτήσεων από την Αγγλία είναι πάρα πολύ χαμηλά, καθώς η Αγγλία δεν επιτρέπει ουσιαστικά την ελεύθερη τουριστική επίσκεψη στην Ελλάδα, μέχρι τουλάχιστον τις 13 Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back