ΕΛΛΑΔΑ

Από Σεπτέμβριο η κινητικότητα στο Δημόσιο

Εικόνα του άρθρου Από Σεπτέμβριο η κινητικότητα στο Δημόσιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/08/2016, 13:34
ΕΛΛΑΔΑ

Τον Σεπτέμβριο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης που αφορά στην κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Η διαβούλευση του νομοσχεδίου έχει ολοκληρωθεί και έχουν ενσωματωθεί αρκετές παρατηρήσεις που έγιναν κατά την διάρκεια του δημόσιου διαλόγου. 

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2017. Με τις αλλαγές που θα φέρνει υπολογίζεται ότι θα μειώσει σε περίπου δύο μήνες το μέσο χρόνο μιας μετάταξης που φτάνει σήμερα από ένα έως και τρία χρόνια.

Τα βασικά σημεία του νέου νόμου είναι:

  • Η κινητικότητα μεταξύ φορέων αφορά στην κάλυψη κενών θέσεων και θα έχει πλήρως εθελοντικό χαρακτήρα.
  • Η κινητικότητα εντός του ίδιου φορέα θα έχει την μορφή απόσπασης του υπαλλήλου με προσωρινό χαρακτήρα για την κάλυψη αναγκών.
  • Θα παρέχονται κίνητρα σε όσους επιλέξουν παραμεθόριες περιοχές και νησιά. Τα κίνητρα θα έχουν σχέση με την μισθολογική και την βαθμολογική εξέλιξη των υπαλλήλων.
  • Μετά το διορισμό ή τη μετάταξη στη νέα θέση θα υπάρχει υποχρέωση παραμονής για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (τουλάχιστον τρία χρόνια).

Να σημειωθεί ότι για το Δημόσιο εκκρεμούν τουλάχιστον δύο νομοσχέδια που θα κατατεθούν μέσα στο φθινόπωρο και αφορούν τα μισθολογικά των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και την λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back