ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Από το Μικρό Πάπιγκο στο ΣτΕ ο βιολογικός καθαρισμός

Εικόνα του άρθρου Από το Μικρό Πάπιγκο στο ΣτΕ ο βιολογικός καθαρισμός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/06/2024, 23:30
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα έργο στο Μικρό Πάπιγκο πηγαίνει την Περιφέρεια Ηπείρου στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Πρόκειται για την κατασκευή βιολογικού καθαρισμού, η οποία κινητοποίησε κατοίκους, επιχειρηματίες και κατέχοντες σπίτια και ιδιοκτησίες στο χωριό, να προσφύγουν ζητώντας την ακύρωση του έργου.

Η περιφερειακή επιτροπή συνεδρίασε για να ορίσει τη νομική της εκπροσώπηση στο ΣτΕ. Ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης είπε μεταξύ άλλων ότι «20 άτομα μας πάνε στο ΣτΕ και είναι και επιστήμονες», διαφωνώντας προφανώς με την προσφυγή τους και λέγοντας ότι «δεν μένουν καν εκεί».

Βέβαια, στην προσφυγή οι 22 πολίτες που την υπογράφουν, είναι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, κυρίως τουριστικών, ενώ οι υπόλοιποι έχουν σπίτια στον οικισμό.

Μεταξύ άλλων τονίζουν ότι υπάρχει ήδη μονάδα βιολογικού καθαρισμού, περίπου 2 χλμ από τον οικισμό και ότι ούτε οι κάτοικοι ή το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας δεν είχαν ερωτηθεί ή έστω, λάβει γνώση για το έργο.

Σημειώνουν επίσης ότι ο περιφερειάρχης τους κάλεσε για ενημέρωση στην Περιφέρεια Ηπείρου, στις 14 του περασμένου Μαΐου, δύο χρόνια μετά την έγκριση περιβαλλοντικών όρων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και δέκα μέρες μετά την κατακύρωση του έργου με προϋπολογισμό 837.702 ευρώ στην «Εργοδυναμική Πατρών».

Οι προσφεύγοντες ισχυρίζονται ότι η επίμαχη μονάδα θα «βλάψει ανεπανόρθωτα το μοναδικό φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον» και στην «τουριστική φήμη του οικισμού μας».

Η δικηγόρος που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Ηπείρου είναι η Γεωργία Τατάγια, την επιλογή της οποίας υπερασπίστηκε ο κ. Καχριμάνης, ως εξής: «Όταν έχω εμπιστοσύνη σε άνθρωπο δεν τον ρωτάω τι κόμμα είναι και ποιος είναι» και ότι η περιφερειακή αρχή έχει κάνει 31 ορισμούς δικηγόρων «με λιγότερα χρήματα από όσα ορίζει ο νόμος».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back