ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Από το «κλείσιμο του κύκλου» στο «έγκλημα»

Εικόνα του άρθρου Από το «κλείσιμο του κύκλου» στο «έγκλημα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/05/2019, 18:23
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δημοτική αρχή και αξιωματική αντιπολίτευση έβγαλαν δύο πολύ διαφορετικές ανακοινώσεις για τον υποβιβασμό του ΠΑΣ. Η μεν δημοτική αρχή δηλώνει τη λύπη της για τον υποβιβασμό και καταγγέλλει τις καταστροφές στους «Ζωσιμάδες», κρατώντας μια ψύχραιμη γενικά στάση: «Δυστυχώς για τη πόλη μας ένας πολύ όμορφος 8ετής κύκλος με επιτυχίες που έφτασαν τον ΠΑΣ Γιάννινα μέχρι τα ευρωπαϊκά σαλόνια έκλεισε με τον υποβιβασμό του από τη SuperLeague. Ωστόσο, η ιστορία του θρυλικού «Άγιαξ της Ηπείρου» δεν τελειώνει εδώ. Η αγάπη μας για την ομάδα που μας έκανε περήφανους πρέπει να γίνει ακόμα πιο δυνατή, τώρα, στα δύσκολα» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Καταγγέλλει τις καταστροφές λέγοντας ότι «πρέπει να μπει ένα τέλος σε πράξεις βίας και βανδαλισμού τις οποίες, δυστυχώς, είδαμε να συμβαίνουν χθες στους ‘Ζωσιμάδες’, σε ένα στάδιο που είναι το ΄σπίτι΄ του ΠΑΣ, αλλά και το ‘σπίτι’ για χιλιάδες άλλους αθλητές και αθλήτριες».

Τέλος, δηλώνει ότι «με ηρεμία και νηφαλιότητα οφείλουμε να κάνουμε επιτέλους μια σοβαρή συζήτηση την οποία έχουμε επιδιώξει ως δημοτική αρχή με την ΠΑΕ και τον ερασιτέχνη τόσο για να σχεδιάσουμε κοινές δράσεις όσο και για βρούμε τρόπους να απομονώσουμε μια θλιβερή μειοψηφία ατόμων, τους οπαδούς της ασχήμιας και της καταστροφής, που προβαίνουν σε βανδαλισμούς τόσο εντός γηπέδου όσο και στην πόλη».

Βρίσκει επίσης την ευκαιρία να χαιρετίσει την άνοδο του ΠΑΣ στη Β΄εθνική μπάσκετ και τη γυναικεία ομάδα που δίνει το μπαράζ για την άνοδο στην Α1

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία από την άλλη, είδε μόνο αδικία σε βάρος του ΠΑΣ και η ανακοίνωσή αναφέρει ότι η ομάδα «πλήρωσε το τίμημα της ‘εξυγίανσης’ του ποδοσφαίρου, έτσι όπως το έχει οραματιστεί η αθλητική ηγεσία της χώρας».

Η ανακοίνωση της παράταξης Γκόντα είναι πιο οπαδική και από… τους οπαδούς, καθώς θεωρεί ότι ο ΠΑΣ «οδηγήθηκε μεθοδικά» στον υποβιβασμό. Η παράταξη δεν αναφέρει πουθενά αυτά που ακόμα και η ίδια η ΠΑΕ επικαλείται, δηλαδή το αγωνιστικό κομμάτι και τα λάθη που έγιναν.


Ζητάει μάλιστα από τον πρωθυπουργό να… κρατήσει τον ΠΑΣ στην κατηγορία και «να μεριμνήσει ώστε να τηρηθούν τα νόμιμα που έχουν να κάνουν με την περιβόητη  αναδιάρθρωση, η οποία, αν θέλουν να είναι δίκαιη, θα πρέπει να εφαρμοστεί στα δύο χρόνια από την σχετική απόφαση και όχι από τον πρώτο χρόνο όπως μεθοδεύει ο αρμόδιος υφυπουργός Αθλητισμού».


Τέλος, καταδικάζει «τη βία από όπου και αν προέρχεται» για τα επεισόδια και τις ζημιές που έγιναν στο γήπεδο.



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back