πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Από διευθυντές, ειδικοί συνεργάτες ή σύμβουλοι

Εικόνα του άρθρου Από διευθυντές, ειδικοί συνεργάτες ή σύμβουλοι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/07/2024, 20:19
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Γνωστά στελέχη του Δημοσίου στα Γιάννενα, τα οποία υπηρέτησαν σε καίριες θέσεις, συνεχίζουν και μετά τη συνταξιοδότησή τους, την επαγγελματική τους σταδιοδρομία σε θέσεις του Δημοσίου. Και η επιστροφή τους στα κοινά γίνεται με διάφορους τρόπους.

Ο πρώην προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου και δεξί χέρι του περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη, Δημήτρης Μαυρογιώργος πήρε σύνταξη και λίγο καιρό μετά επέστρεψε στην Περιφέρεια ως συντονιστής Πολιτικής Προστασίας με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Η πρώην προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας και πρώην αναπληρώτριας προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων Βαρβάρα Παπαδοπούλου –και ένα από τα πρόσωπα που βρίσκονται πολύ κοντά στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη- συνταξιοδοτήθηκε στα τέλη του 2023. Τον Μάιο του 2024, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας την όρισε άμισθη σύμβουλό του.

Και τώρα, ένα τρίτο στέλεχος του Δημοσίου, που συνταξιοδοτήθηκε στα τέλη του 2023, ακολουθεί μια νέα πορεία στο Δημόσιο. Πρόκειται για την πρώην αναπληρώτρια προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος αλλά και γενική διευθύντρια (κατά τη θητεία της προηγούμενης δημοτικής αρχής) του Δήμου Ιωαννιτών Μάτα Κουμπούρη.

Η αρχιτέκτονας μηχανικός κα Κουμπούρη προσλήφθηκε, με υπογραφή του κ. Καχριμάνη, ως ειδική σύμβουλος ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου –συγκεκριμένα, προσλήφθηκε ως ειδική σύμβουλος της αναπληρώτριας του περιφερειάρχη, Αγνής Νάκου. Είναι από τις ελάχιστες φορές που ο κ. Καχριμάνης προσλαμβάνει… νέο ειδικό σύμβουλο.

Ο «κύκλος» των ειδικών συμβούλων του είναι σχεδόν απαράλλαχτος εδώ και μια 20ετία. Όσο για την κα Κουμπούρη, είναι ένα στέλεχος που έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον κ. Καχριμάνη, ως προϊσταμένη επί πολλά χρόνια της Διεύθυνσης Πολεοδομίας της πρώην Νομαρχίας Ιωαννίνων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back