Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Από αλάτι είμαστε εντάξει

Εικόνα του άρθρου Από αλάτι είμαστε εντάξει
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/12/2019, 19:30
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας στον Δήμο Ιωαννιτών, με συμμετοχή των διαφόρων εμπλεκόμενων, δηλαδή δημάρχου, αντιδημάρχων, σωμάτων ασφαλείας, Περιφέρειας, εθελοντικών οργανώσεων κ.λπ.

Ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ «εξήρε την άριστη συνεργασία του Δήμου με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου η οποία έχει τον γενικό συντονισμό» σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση και ευχαρίστησε τον προϊστάμενό της Δημήτρη Μαυρογιώργο.

Όπως είπε, με τη λήξη της χειμερινής περιόδου το όργανο θα συνέλθει ξανά για να εξετάσει σχέδιο δράσης σε περίπτωση σεισμού και πυρκαγιάς.

Το ουσιαστικό νέο από τη συνάντηση είναι ότι ο Δήμος έχει προμηθευτεί αλάτι που θα διατεθεί έγκαιρα για την περίπτωση χιονιού ή παγετού.

Έχει καταρτιστεί μητρώο ιδιωτών ιδιοκτητών μηχανημάτων, σύτμφωνα με τον Δήμο, στα πρότυπα του αντίστοιχου της Περιφέρειας.

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Λώλης, αρμόδιος για θέματα πολιτικής προστασίας του Δήμου  υπογράμμισε ότι «αυτό το διάστημα επικαιροποιείται ο σχεδιασμός για την παρέμβαση σε περίπτωση χιονοπτώσεων που αποτελεί άμεση προτεραιότητα ενώ έκανε γνωστό ότι οι υπηρεσίες θα ολοκληρώσουν το Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου προκειμένου αυτό να κατατεθεί και να εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο».

Πριν από μερικές μέρες, σε συνεδρίαση, είχε γίνει εκτενής συζήτηση για το αν υπάρχει ή όχι σχέδιο και αν μπορεί να υποστηριχτεί από το υπάρχον προσωπικό του Δήμου.

Τέλος, ο κ. Μαυρογιώργος είπε ότι «είναι η πρώτη φορά όπου ο Δήμος Ιωαννιτών ενεργοποιεί το συντονιστικό και εκπονεί σχέδιο αποχιονισμού με κατανεμημένους ρόλους και με τον τρόπο που θα κινηθούν οι υπηρεσίες».

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back