ΕΛΛΑΔΑ

Από «αγαθό για λίγους», «δαπάνη για τους πάντες»…

Εικόνα του άρθρου Από «αγαθό για λίγους», «δαπάνη για τους πάντες»…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/03/2022, 18:22
ΕΛΛΑΔΑ

Μετά από αλλεπάλληλες ατυχείς εκλογικεύσεις από κυβερνητικά στελέχη (Γεωργιάδης, Σκυλακάκης κ.α.) που ξόρκισαν τα μέτρα για καύσιμα ως… «βοήθεια στους πλούσιους», ήρθε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, πρώτον να «αδειάσει» τα επιχειρήματά τους και δεύτερον, να προμηνύσει μέτρα για τη βενζίνη.

Εκεί λοιπόν που βενζίνη έβαζαν… συγκεκριμένες τάξεις, σύμφωνα με την απίθανη επιχειρηματολογία, ο κ. Οικονόμου είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ: «Πρόκειται για μία δαπάνη, η οποία στην ουσία αφορά τους πάντες και ως ένα βαθμό είναι μη ελαστική, καθώς είναι αναγκαία για να πάει ο άλλος στη δουλειά του, για να μεταφερθούν αγαθά».

Πρόσθεσε ότι «δεν θα μείνει έξω από το πεδίο των παρεμβάσεών μας, πάντοτε στο πλαίσιο λελογισμένων κινήσεων για να νιώσει ο κόσμος και εκεί τη στήριξη για το μετριασμό των επιπτώσεων».

Υποσχέθηκε ότι «θα έχουμε καλή είδηση για το σύνολο των τομέων της αγοράς, καθώς οι δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζει γίνονται ολοένα και πιο μεγάλες, γίνονται ανυπέρβλητες», μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back