ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Απινιδωτές παρουσία και βουλευτών

Εικόνα του άρθρου Απινιδωτές παρουσία και βουλευτών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/07/2016, 19:48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

​Από την εκστρατεία «απινιδωτές παντού» της Περιφέρειας Ηπείρου και δη του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Οδυσσέα Πότση, δεν θα μπορούσε να λείψει και η εταιρία Energean Oil & Gas, η οποία έχει αναλάβει την έρευνα και αξιοποίηση υδρογονανθράκων στο «οικόπεδο» των Ιωαννίνων. Όπως και άλλες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, έτσι και η Energean Oil & Gas έγινε αποδέκτης σχετικού αιτήματος εκ μέρους της περιφερειακής αρχής.

Η εταιρία δώρισε λοιπόν όχι μόνο έναν εξωτερικό απινιδωτή αλλά τρεις: σε Κεφαλόβρυσο (τοποθετήθηκε στο κτίριο του πρώην δημαρχείου), σε Ζίτσα (απέναντι από το πρώην δημαρχείο Ζίτσας) και στον αρχαιολογικό χώρο Δωδώνης. Την Κυριακή, έγιναν οι τελετές παράδοσης. Στις συγκεκριμένες τελετές, το παρών έδωσαν αρκετά πολιτικά πρόσωπα - από τον βουλευτή της ΝΔ Κώστα Τασούλα και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Στέφο μέχρι τους δημάρχους γειτονικών δήμων, όπως είναι η δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη. «Ανταποκριθήκαμε με χαρά στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς η λειτουργία απινιδωτών σε πολυσύχναστες αλλά αρκετά απομακρυσμένες από νοσοκομείο ή κέντρο υγείας περιοχές μπορεί κυριολεκτικά να σώσει ζωές συμπολιτών μας σε περιπτώσεις εκδήλωσης καρδιακών περιστατικών» τόνισε η Αλεξάνδρα Γκούτρα, υπεύθυνη εταιρικής επικοινωνίας της Energean. 

Toυς απινιδωτές παρέλαβαν κατά περίπτωση ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης, ο αντιδήμαρχος Ζίτσας Στέφανος Μιχάλης και ο πρόεδρος της κοινότητας Ζίτσας Περικλής Νούλης, ο αντιδήμαρχος Δωδώνης Κώστας Λιόντος, η πρόεδρος του Συλλόγου «Η Αρχαία Δωδώνη» και οι πρόεδροι των κοινοτήτων Δωδώνης, Μαντείου και Μελιγγών (σ.σ. ο αρχαιολογικός χώρος Δωδώνης υπάγεται στην αρμοδιότητα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων). 

Στην ανακοίνωσή της, η Energean δεν παραλείπει να υπενθυμίσει ότι στο πρόγραμμα τοποθέτησης απινιδωτών της Περιφέρειας περιλαμβάνεται και η εκπαίδευση πολιτών στις πρώτες βοήθειες και στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση προκειμένου να εξασφαλίζεται ικανός αριθμός χειριστών του απινιδωτή σε κάθε περιοχή.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back