ΕΛΛΑΔΑ

Απευθείας μετάδοση της Διάσκεψης των Προέδρων για το ΕΣΡ

Εικόνα του άρθρου Απευθείας μετάδοση της Διάσκεψης των Προέδρων για το ΕΣΡ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/10/2016, 19:00
ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε η συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής με θέμα ημερήσιας διάταξης τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Δείτε σε απευθείας μετάδοση ολόκληρη τη συνεδρίαση. 

Κατατέθηκε στη Βουλή, με την υπογραφή του υπουργού επικράτειας Νίκου Παππά, υπό μορφήν τροπολογίας, η ρύθμιση με την οποία αναστέλλεται το άρθρο 2Α του νόμου 4339/2015, που προέβλεπε ότι οι αρμοδιότητες του ΕΣΡ μεταβιβάζονται στο υπουργείο Επικρατείας.

Η τροπολογία αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής, στο νομοσχέδιο με το οποίο κυρώνεται η συμφωνία μεταξύ Ελλάδος-Κύπρου για την συνεργασία στους τομείς έρευνας και διάσωσης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας, αναφερόμενος την τροπολογία υποστήριξε ότι: «οι συντάκτες της συγκεκριμένης ρύθμισης δεν έχουν καν την γενναιότητα να ακυρώσουν την εφαρμογή του συγκεκριμένου άρθρου του νόμου Παππά. Γι αυτό προχωρούν απλώς στην αναστολή του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έθεσε δύο προϋποθέσεις για να συναινέσει στην συζήτηση επί των ονομάτων των προσώπων που θα στελεχώσουν το ΕΣΡ, σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Ανδρέας Λοβέρδος. Πρώτον ζήτησε το αναστέλλεται της τροπολογίας να γίνει καταργείται και δεύτερον να εγγυηθεί ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ότι ο πυρήνας της ρύθμισης δεν πρόκειται να αλλάξει, αύριο από τον κ. Παππά.

«Παρών» επί της πρότασης Βούτση για το ΕΣΡ δήλωσε ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ.

«Όσο καλή θέληση και να έχει κανείς δεν μπορεί να αποδεχτεί την τροπολογία όπως είναι διατυπωμένη ανέφερε ο Σπύρος Λυκούδης από το Ποτάμι.

Παρεμβαίνοντας ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έδωσε την εξήγηση ότι η διατύπωση περί αναστολής έγινε προκειμένου οι υπερθεματιστές να μην εγείρουν απαιτήσεις από το ελληνικό δημόσιο. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής η διατύπωση περί αναστολής είναι ακριβέστατη με την επιφύλαξη της οριστικής απόφασης για να μην υπάρξουν πρόσφυγες και σοβαρές απαιτήσεις έναντι του ελληνικού δημοσίου από τους προσωρινούς υπερθεματιστές. Παράλληλα ο κ Βούτσης δήλωσε ότι ο ίδιος εγγυάται προσωπικά ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές και υπαναχωρήσεις στο θέμα της τροπολογίας που κατέθεσε νωρίτερα ο κ Παππάς.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3