Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Απεργιακές προετοιμασίες για τον Φεβρουάριο

Εικόνα του άρθρου Απεργιακές προετοιμασίες για τον Φεβρουάριο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/01/2020, 15:03
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στις 6 Φεβρουαρίου, στις 18.30 το Εργατικό Κέντρο καλεί σε συλλαλητήριο, ως «προετοιμασία απεργίας». 

«Η κυβέρνηση της ΝΔ πιστή στις προσταγές του μεγάλου κεφαλαίου, της Ε.Ε., του  Ο.Ο.Σ.Α. με τον αντιασφαλιστικό νόμο που έφερε, όχι μόνο δεν καταργεί το νόμο Κατρούγκαλου (ΣΥΡΙΖΑ) αλλά τον θωρακίζει πλήρως, κλείνει νομικά κενά στις διεκδικήσεις εργαζομένων και συνταξιούχων, προχωρά στις εξαγγελίες της για μετατροπή της ασφάλισης σε ιδιωτική – ατομική υπόθεση» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Συμπληρώνει ότι «ποιος νέος εργαζόμενος θα συμπληρώσει τα νέα όρια που βάζουν για 30 ή 40  χρόνια εργασίας με ασφάλιση (9.000 ένσημα)  όταν η συντριπτική πλειοψηφία δουλεύει με ελαστικές σχέσεις εργασίας, ανασφάλιστοι, χωρίς συλλογικές συμβάσεις;».

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων καταγγέλλει την πλειοψηφία της ΟΕΒΕ Ιωαννίνων, «η οποία στην τελευταία συνεδρίαση, αποφάσισε να μην κινητοποιήσει τους συλλόγους ενάντια στη νέα επίθεση στο ασφαλιστικό» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο σύλλογος.

Καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία των ΕΒΕ νομού Ιωαννίνων σε σύσκεψη τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου στις 19.00 στα γραφεία της Ομοσπονδίας, κτίριο Επιμελητηρίου  (Αραβαντινού 5ε) «για να ενημερωθούμε και να προετοιμάσουμε την αγωνιστική μας απάντηση», όπως αναφέρει.

Επίσης, στις 4 Φεβρουαρίου έχει προκηρύξει απεργία η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος και θα συμμετάσχει σε αυτή το Συνδικάτο Εργαζόμενων Μεταφορών Ηπείρου και Κέρκυρας.

Εκδήλωση για το ασφαλιστικό καλεί και η ΑΔΕΔΥ στις 3 Φεβρουαρίου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back