ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια «πρωινή παιδική χαρά» με απειλές και προειδοποιήσεις

Εικόνα του άρθρου Μια «πρωινή παιδική χαρά» με απειλές και προειδοποιήσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/04/2024, 11:19
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Λίγο παραπάνω από 40 λεπτά πήρε στον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη να περάσει 81 θέματα εντός και εκτός ημερήσιας διάταξης, στην Περιφερειακή Επιτροπή, αλλά και να υπερβεί ξανά τα εσκαμμένα, με απειλές μηνύσεων προς περιφερειακούς συμβούλους και… γενικώς.

Στις 8.30 το πρωί έγινε σήμερα 15 Απριλίου η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής, με επίσημη δικαιολογία ότι ο κ. Καχριμάνης έπρεπε να είναι στην Αθήνα, στη 1 το μεσημέρι, σε σύσκεψη με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια.

Όχι ότι ο περιφερειάρχης μοιάζει να ενδιαφέρεται για τις δικαιολογίες ή για το τι λένε οι άλλοι. Σήμερα επέμενε στη λανθασμένη του αντίληψη για το τι είναι δημόσιο και τι ιδιωτικό, με αφορμή την υπόθεση που ο ίδιος προκάλεσε (και μετά προσπάθησε να ανακαλέσει) για την κατάσταση της Εγνατίας οδού.

Ο περιφερειακός σύμβουλος της ΛΑΣΥ Γιώργος Πρέντζας άνοιξε ξανά το θέμα και ο κ. Καχριμάνης απάντησε επιθετικά, με απειλές.

Επί λέξει, είπε, απαντώντας στον κ. Πρέντζα, για τα σχετικά με την Εγνατία και αφού εξέφρασε την προσωπική (και λάθος) θέση περί ιδιωτικού και δημόσιου, σε μια δημόσια, ανοιχτή συνεδρίαση, ΜΜΕ παρόντων:

«Πάρτε το πίσω γιατί η επόμενη κίνηση θα είναι να μηνυθείτε και εσείς και αυτοί που διέβαλλαν το… (ακατάληπτο)».

Σε αυτές τις εκρήξεις του, ο κ. Καχριμάνης δεν είναι πάντα συγκεκριμένος. Εάν ωστόσο απειλεί με μηνύσεις και τα ΜΜΕ που έκαναν ρεπορτάζ για το θέμα, εκτός από το ότι συνεχίζει να μην σέβεται τους επαγγελματίες δημοσιογράφους της πόλης, κινδυνεύει να μπει στο «πάνθεον» των «εκδικητικών μηνύσεων» και των διωκτών της δημοσιογραφίας.

Η ένταση κράτησε για λίγη ώρα ακόμα.

Ο Γιάννης Στέφος, επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών», απευθυνόμενος στον κ. Πρέντζα, τον εγκάλεσε γιατί δεν υπήρξε συνεννόηση μεταξύ των παρατάξεων για το θέμα, ενώ αναφέρθηκε και στις δημόσιες σχετικές τοποθετήσεις της παράταξης.

Εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση του επικεφαλής της παράταξης Ήπειρος Όλον, Στέφανου Ζούμπα, που στην πράξη, άκων-εκών, δικαίωσε το επιχείρημα που επαναλάμβανε ο περιφερειάρχης. Είπε ο κ. Ζούμπας, επί λέξει:

«Υπάρχει ένα μεγάλο θέμα, το οποίο δυστυχώς, τέθηκε εδώ μέσα. Off the record; Off the record. Να το βάλουμε έτσι (…) Η οικονομική επιτροπή πρέπει να είναι ανοιχτή και ήταν ανοιχτή. Off the record, έγινε. Τα λεγόμενά σας είναι συγκεκριμένα. Θέλουμε ενημέρωση πάνω σε αυτό το θέμα (σ.σ. για την Εγνατία οδό)».

Εις μάτην πάντως και η προσπάθειά του να κατευνάσει τον περιφερειάρχη, καθώς ο κ. Καχριμάνης αρνήθηκε πεισματικά να συζητήσει ο,τιδήποτε, καλώντας όποιον θέλει, να φέρει το θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο.

Αυτά, σε κλιμακωμένη ένταση, με τον κ. Καχριμάνη να μεταπίπτει από ενικό σε πληθυντικό, να φωνάζει και να απειλεί τον κ. Πρέντζα ακόμα και με αποβολή από τη συνεδρίαση. Επίσης, απευθυνόμενος στον κ. Πρέντζα, του είπε ότι «δεν είναι παιδική χαρά εδώ», μια εντύπωση ωστόσο που δεν ήταν η κυρίαρχη...

Όλα αυτά, στις 8.30 το πρωί μιας Δευτέρας, σε μια μικρή αίθουσα της Περιφέρειας Ηπείρου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back