«Απάντηση στα σωματεία και στους χώρους δουλειάς»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/03/2018, 11:45

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις - Παρεμβάσεις – Συσπειρώσεις στους ΟΤΑ καλούν σε στήριξη, στις εκλογές για εκπροσώπους στο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ που θα γίνει τον Απρίλιο στα Γιάννενα.  

«Η νέα χρονιά φέρνει σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο. Οι αλλαγές αυτές αν περάσουν, θα επιφέρουν αλυσιδωτές επιπτώσεις στο Δημόσιο, όπως συρρίκνωση δημόσιων υπηρεσιών και απώλεια θέσεων εργασίας. Όπως δήλωσε η υπουργός Όλγα Γεροβασίλη από το βήμα της Βουλής, «στα τέλη του 2018, το Δημόσιο θα έχει μία εντελώς διαφορετική εικόνα» αναφέρει η παράταξη και συμπληρώνει πως «η απάντηση των ταξικών δυνάμεων στην εξέλιξη αυτή δεν μπορεί παρά να δοθεί από τους ίδιους τους εργαζόμενους, στα σωματεία και στους χώρους δουλειάς, μέσα από διαδικασίες γενικών συνελεύσεων, επιτροπών αγώνα και το συντονισμό όλων των αγωνιστικών δυνάμεων. Η απεργία που οργανώθηκε την Παρασκευή 12/1, με αποφάσεις πρωτοβάθμιων συλλόγων, Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων, δείχνει πως μπορεί να οργανωθεί απεργιακός αγώνας με πανεργατικά χαρακτηριστικά, χωρίς αποφάσεις των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ».

Κάνει κριτική στις υπόλοιπες παρατάξεις λέγοντας πως «παλιές και νέες δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥΠ (πρώην ΠΑΣΚ) και ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ (Μπαλασόπουλος-Τράκας), όμοια και οι τοπικές παρατάξεις του συλλόγου μας που τους ψηφίζουν, έχουν συμφωνήσει στην πλήρη μεταστροφή της, έστω και αναιμικής, μέχρι τώρα αντιπολιτευτικής στάσης της ΑΔΕΔΥ απέναντι στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική Κυβέρνησης - ΕΕ – Κεφαλαίου». Οι εκλογές θα γίνουν από τις 7.00 πμ έως τις 7.00 μμ, στο ισόγειο της Τεχνικής Υπηρεσίας (Κωλέττη 14), με αστυνομική ταυτότητα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back