ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Απάντηση για το ρεκόρ που δεν μέτρησε

Εικόνα του άρθρου Απάντηση για το ρεκόρ που δεν μέτρησε
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/04/2021, 15:47
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ Παντελής Κολόκας απαντάει στη νέα πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα (και βουλευτή του ΜεΡΑ25-αντιπρόεδρο της Βουλής), σχετικά με το παγκόσμιο ρεκόρ ακοντισμού της Ελίνας Τζένγκο στην κατηγορία Κ20, που έγινε στους «Ζωσιμάδες», στο πανελλήνιο πρωτάθλημα του Αυγούστου του ’20 (63,96μ.).

Τότε, η Τζένγκο έκανε ρεκόρ, το οποίο όμως η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου δεν καταμέτρησε ως έγκυρο. Ο λόγος είναι και η διαφωνία μεταξύ ΠΕΑΚΙ και ΣΕΓΑΣ.

Ο κ. Κολόκας αναφέρει στην ανακοίνωση ότι το ρεκόρ δεν κατακυρώθηκε γιατί η αθλήτρια δεν πέρασε από έλεγχο ντόπινγκ έγκαιρα. Μάλιστα, αναφέρει ότι η συγκεκριμένη παράμετρος έγινε γνωστή στην κα Σακοράφα, κατά την τηλεδιάσκεψή της με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

«Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω αρχικά πως το παγκόσμιο ρεκόρ της νεαρής αθλήτριας δεν κατακυρώθηκε εξαιτίας μη συνεννόησης του ΣΕΓΑΣ με τον ΕΣΚΑΝ προκειμένου η Ελίνα Τζένγκο να υποβληθεί σε αντιντόπινγκ κοντρόλ, σύμφωνα πάντα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος και τους διεθνείς κανονισμούς» αναφέρει ο κ. Κολόκας, ο οποίος θεωρεί την τοποθέτηση της κας Σακοράφα «λανθασμένη και προϊόν μιας αποτυχημένης προσπάθειας για αντιπολίτευση».

Όπως τόνισε ο προπονητής της Τζένγκο, Γιώργος Μποτσκαριώφ, μια μέρα μετά τους αγώνες, το θέμα εξελίχθηκε ως εξής: «Εμείς και η ομοσπονδία κάναμε όλες τις διαδικασίες, που οφείλαμε. Από το ΕΣΚΑΝ γνώριζαν που έμενε η αθλήτρια και μπορούσαν να την βρουν ανά πάσα στιγμή. Το επόμενο πρωί ξύπνησα νωρίς και επικοινώνησα με την ομοσπονδία, η οποία για το μόνο πράγμα που είχε ενημερωθεί από το ΕΣΚΑΝ, ήταν ότι δεν υπήρχε γυναίκα ελέγκτρια, και η μόνη που υπήρχε ήταν στη Θεσσαλονίκη, αλλά δεν μπορούσαμε να πάμε γιατί δεν είχαν μπουκαλάκια για τον έλεγχο! Μετά μας είπαν από το ΕΣΚΑΝ να πάνε στην Αθήνα, ωστόσο λίγο αργότερα κατέληξαν να μας στείλουν στην Πάτρα, προκειμένου να διενεργηθεί ο έλεγχος από δειγματολήπτρια, η οποία ήταν λεχώνα και δεν ήταν δυνατό να μεταβεί στα Γιάννενα. Η αθλήτρια ταξίδεψε στην Πάτρα με τον εθνικό προπονητή της κατηγορίας Κ18, Απόστολο Αποστολόπουλου, ο οποίος ήταν παρών στη διενέργεια του ελέγχου, αφού εγώ είχα υποχρεώσεις στους αγώνες και η αθλήτρια ως ανήλικη έπρεπε να πάει στον έλεγχο συνοδευόμενη».

Ο κ. Κολόκας συνεχίζει λέγοντας ότι η διοίκηση του ΠΕΑΚΙ, σε συνεργασία με  τον ΣΕΓΑΣ Ηπείρου έκανε όλες τις ενέργειες για να πιστοποποιηθεί το αγώνισμα του ακοντίου στους «Ζωσιμάδες», και να καλυφθεί έτσι το κενό που, όπως τονίζει, υπάρχει «αναφορικά με την έλλειψη πιστοποίησης στα περισσότερα στάδια της χώρας μας. Μάλιστα, η πιστοποίηση αυτή έγινε με τον καλύτερο και πλέον επίσημο τρόπο, και έγινε αποδεκτή από τα αρμόδια όργανα της ΙΑΑF».

Τέλος, σημειώνει ότι «η εγκατάστασή μας καθώς και η πόλη των Ιωαννίνων είναι και πάλι έτοιμη ώστε να φιλοξενήσει όποτε χρειαστεί, μια αντίστοιχη διοργάνωση και να συνδράμει τα μέγιστα για αγώνες υψηλού επιπέδου» και καταλήγει θεωρώντας τις δηλώσεις της κας Σακοράφα «προσπάθεια αντιπολίτευσης»:  «Αποδεκτή η προσπάθεια αντιπολίτευσης, φίλη η κριτική, φίλτατη όμως η αλήθεια», αναφέρει.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3