Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 7-07-2022, 14:37
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Mέχρι 31 Οκτωβρίου, θα βρίσκεται σε ισχύ το «απαγορευτικό» κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και περιοχές ειδικής προστασίας σε ημέρες που ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς θεωρείται υψηλός, (με δείκτη επικινδυνότητας κατηγορίας 3 και άνω, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς), από τη δύση του ηλίου μέχρι τις 6 το πρωί. Τη σχετική απόφαση υπέγραψε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.

Και αφορά:

Τους εθνικούς δρυμούς του Νομού Ιωαννίνων

Περιοχή Δασαρχείου Ιωαννίνων

-Σε όλο το Δασικό οδικό δίκτυο και περιοχές των δημόσιων και δημοτικών δασών των Κοινοτήτων Τσεπελόβου, Σκαμνελίου, Ηλιοχωρίου, Βρυσοχωρίου και Λάιστας του Δήμου Ζαγορίου εκτός της οδού από διασταύρωση Μελισσόπετρας προς Ράχη Πιστρίτσιος και Ράχη Μόρφας.

-Σε όλο το εσωτερικό οδικό δίκτυο και την περιοχή του δασυλλίου Ιωαννίνων.

-Σε όλο το οδικό δίκτυο και την περιοχή του Δασυλλίου του λόφου Κοινότητας Αβγού και σε όλο το οδικό δίκτυο και την περιοχή του καταφυγίου Θηραμάτων «Κουπάκια» του Δήμου Δωδώνης.

-Στις δασικές οδούς Γκουφολάσα-Φασούλι-Μπαλντινίσιο της Κοινότητας Μακρίνου και Καστανώνας-Παλιοκαρυά-Πέντε Αδέλφια της Κοινότητας Καστανώνα του Δήμου Ζαγορίου.

-Στο οδικό δασικό δίκτυο του ελατοδάσους Πετροβουνίου του Δήμου  Β. Τζουμέρκων.

-Στο Δασύλλιο Νήσου Ιωαννίνων.

-Στον αρχαιολογικό Χώρο Δωδώνης.

Περιοχή Δασαρχείου Κόνιτσας

Στις οδούς και περιοχές:                                               

Ράχη Σουσνίτσας-Πέτρα Κώτσιου, Εικόνισμα Γιάκα-Ντρόχαλα, Αυχένας Καρατζίμα- Σαρπούνη, Ζάρος-Παναγιά-Μοναστήρι, Εικόνισμα Πηγής- Γαϊδουροχώραφα- Αυχένας Τάτσαινας, Πουρνιά-Πάτωμα, Καστανέα-Ανάληψη, Λαγκάδα-Προφ. Ηλίας Φούρκας, Πυρσόγιαννη  προς Παναγιά-Λουτρά Αμαράντου, Γοργοπόταμος-θέση Λιόκου-Αετομηλίτσα του Δήμου Κόνιτσας.

Περιοχή Δασαρχείου Μετσόβου

Στις οδούς Τόκα-Βακαράτσα και Σαλατούρα-Βακαράτσα του Δήμου  Ζαγορίου.

Σε όλο το δασικό οδικό δίκτυο και περιοχές του Δημοσίου και Δημοτικού Δάσους της Κοινότητας  Βοβούσας πλην των οδών προς Περιβόλι και προς Ράχη Πιστρίτσιος-Μελισσόπετρας-Λάιστα.

Περιοχή Δήμου Ζίτσας

Κοινότητα Ελεούσας

Στον αγροτικό δρόμο όπισθεν της εκκλησίας Προφήτη Ηλία.

Κοινότητα Ροδοτοπίου

Στο οδικό δίκτυο εντός του περιφραγμένου δασυλλίου στο λόφο Γορίτσας

Στο οδικό δίκτυο από ΒΙΠΕ ΤΟΛ (παλαιά άσφαλτος) έως περιοχή Γκρεμίδα.

Στο οδικό δίκτυο από οικία Λούμη Ιωάννη έως κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα μηχανήματα και οχήματα των υπηρεσιών, των Δήμων καθώς και τα οχήματα παροχής βοήθειας, όπως επίσης και οι υπάλληλοι των Υπηρεσιών και των Δήμων όταν εκτελούν υπηρεσία και των εθελοντικών ομάδων-οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας μετά από εντολή των πυροσβεστικών υπηρεσιών όταν και όπου χρειαστούν, όπως αναφέρεται.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
iper piso