ΓΙΑΝΝΕΝΑ

... και υποσχέσεις για το πάρκο υψηλής τεχνολογίας

Εικόνα του άρθρου ... και υποσχέσεις για το πάρκο υψηλής τεχνολογίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/05/2024, 15:49
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας – ο υπουργός που δεν μπορεί να διαχειριστεί τα της ακρίβειας- βρέθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Ηπείρου για να συναντηθεί με τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη και για να δώσει μεταξύ άλλων κάποιες αόριστες υποσχέσεις για το πάρκο υψηλής τεχνολογίας και έρευνας.

Τον κ. Σκρέκα, στη συνάντησή του με τον κ. Καχριμάνη, συνόδευσαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης (ο οποίος ήταν και αυτός που είχε υπογράψει την απένταξη του πάρκου από το Ταμείο Ανάκαμψης) και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Ο υπουργός Ανάπτυξης λοιπόν, ο οποίος είναι και επικεφαλής του εκλογικού αγώνα της ΝΔ στην Ήπειρο ενόψει των ευρωεκλογών, δήλωσε: «Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να συμπληρώσουμε -σε ό,τι αφορά τις χρηματοδοτικές ανάγκες-, τα απαραίτητα χρήματα, ώστε αυτό το πάρκο να υλοποιηθεί». Αυτό το «ό,τι απαραίτητο», θα γίνει αν δεν ευοδωθεί η διαγωνιστική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Η Περιφέρεια, μετά τον άγονο διαγωνισμό για την ανάθεση της κατασκευής και λειτουργίας του πάρκου για 31 χρόνια σε ιδιώτη (με σύμβαση παραχώρησης), απηύθυνε πρόσκληση σε συγκεκριμένη εταιρία, στη «ΓΕΡΑΞ ΙΚΕ» η οποία είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον, να καταθέσει τα σχετικά δικαιολογητικά.

Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης κ. Καχριμάνης, «έχουμε δώσει προθεσμία μέχρι τις εκλογές στην εταιρία να μας προσκομίσει επιταγή καλής εκτέλεσης και την πιστοληπτική ικανότητα ώστε το έργο να τελειώσει το 2025». Αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, ο κ. Σκρέκας υποστηρίζει επί της ουσίας ότι «το υπουργείο είναι εδώ». Η δήλωσή του ήταν όμως γενικόλογη και σε αυτήν γίνεται λόγος για «συμπλήρωση των χρηματοδοτικών αναγκών».

Ο κ. Καχριμάνης έχει μιλήσει στο παρελθόν για plan B, και για τη διάθεση 15 εκατ. ευρώ από το κεντρικό κράτος για το πάρκο υψηλής τεχνολογίας και έρευνας. Για ένα πάρκο που η Περιφέρεια Ηπείρου είχε κοστολογήσει στα 50 εκατ. ευρώ. Με αυτόν τον προϋπολογισμό είχε ενταχθεί και στη συνέχεια είχε απενταχθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ε.Ε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back