ΒΟΥΛΗ

Αντιπολίτευση... Ιωαννίνων στον υπουργό Υγείας

Εικόνα του άρθρου Αντιπολίτευση... Ιωαννίνων στον υπουργό Υγείας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/02/2024, 23:51
ΒΟΥΛΗ - ΕΛΛΑΔΑ

Κάπως δύσκολα τα έχει βρει ο υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης στη δεύτερη θητεία του στο υπουργείο, αφενός γιατί η κατάσταση στο ΕΣΥ είναι δύσκολη, με την κυβέρνηση να εφαρμόζει απαρέγκλιτα την πολιτική «οικονομίας κλίμακας» και τον κ. Γεωργιάδη να είναι ως συνήθως, προκλητικός.

Έχει εκτεθεί όμως σε ό,τι αφορά τις υγειονομικές δομές των Ιωαννίνων, αφενός γιατί οι απαντήσεις του για την αναγκαιότητα μιας ΜΕΘ Παίδων ήταν πλημμελείς, βασισμένες «στα στοιχεία των υπηρεσιών» που μπορεί και να είναι προβληματικά γιατί οι υπηρεσίες μπορεί και να λένε αυτά που θέλει να ακούσει ο προϊστάμενός τους, αφετέρου γιατί στα Γιάννενα επικρέμεται και η ίδρυση ξεχωριστής Υγειονομικής Περιφέρειας, που δεν φαίνεται να προχωράει.

Εκτός από αυτά και τις βολές που έχει δεχθεί ο κ. Γεωργιάδης από ΚΚΕ και Νέα Αριστερά Ιωαννίνων στη Βουλή, ο Γιάννης Τσίμαρης, βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ, τον βάζει και αυτός στο στόχαστρο, με ανακοίνωσή του:

«Παραδέχτηκε σε συνέντευξή του, ότι η θέσπιση των απογευματινών χειρουργείων, δύσκολα θα μπορέσει να εφαρμοστεί από πολλές κλινικές λόγω έλλειψης προσωπικού και ότι το επόμενο βήμα θα είναι να παραχωρήσει το δικαίωμα να χρησιμοποιούν ιδιώτες γιατροί τις εγκαταστάσεις του δημόσιου νοσοκομείου για να χειρουργούν» αναφέρει ο κ. Τσίμαρης, συμπληρώνοντας ότι αυτή θα είναι και η εξέλιξη που θα γείρει την πλάστιγγα προς την ιδιωτικοποίηση της υγείας.

Ο κ. Τσίμαρης είναι ο δεύτερος βουλευτής-γιατρός από τα Γιάννενα που πιέζει τον κ. Γεωργιάδη.

«Αντί να ενισχύσει τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ και να δώσει κίνητρα σε γιατρούς να το επιλέγουν, ώστε να ανοίξουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες, το υποβαθμίζει για να το χαρίσει και να το ‘πουλήσει’ φθηνά στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με την προσφιλή της τακτική και σε άλλους τομείς» αναφέρει ο κ. Τσίμαρης και καταλήγει λέγοντας ότι «θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τη βαθιά μας πολιτική πεποίθηση ότι η υγεία είναι δημόσιο αγαθό».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back