Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αντιπαράθεση για το σχέδιο βιώσιμης αστικής ανάπτυξης

Εικόνα του άρθρου Αντιπαράθεση για το σχέδιο βιώσιμης αστικής ανάπτυξης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/07/2017, 19:53
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) του Δήμου Ιωαννιτών, το οποίο εγκρίθηκε την περασμένη εβδομάδα από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του επιχειρησιακού προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020», αποτελεί το φόντο για μια πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ δημοτικής αρχής του Θωμά Μπέγκα και της παράταξης της μείζονα αντιπολίτευσης «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» με επικεφαλής τον Νίκο Γκόντα.

«Όταν οι αριθμοί ευημερούν, οι πολίτες δυστυχούν» αναφέρει η παράταξη του κ. Γκόντα, επικαλούμενη την περίφημη φράση του Γιώργου Παπανδρέου (του παππού Παπανδρέου). Η κριτική της παράταξης εστιάζεται στις πρόσφατες δηλώσεις του δημάρχου κ. Μπέγκα και του αντιδημάρχου Θανάση Μανταλόβα ότι «ανοίγει παράθυρο για το μέλλον». Το σχέδιο βιώσιμης αστικής ανάπτυξης έχει προϋπολογισμό 70 εκατ. ευρώ, με τη δημοτική αρχή να διεκδικεί πόρους κυρίως από το ΕΣΠΑ για την υλοποίηση των έργων που περιλαμβάνονται στο σχέδιο. Η παράταξη του κ. Γκόντα κάνει λόγο για «αριθμολαγνεία» και για ένα «παραμύθι». «Έφτασαν σε σημείο ο κ. δήμαρχος και ο κ. αντιδήμαρχος να εξαγγέλλουν έργα άνω των 70 εκατομμυρίων χωρίς να έχουν εξασφαλίσει ούτε ένα ικανό μέρος από αυτά! Τύφλα να έχουν οι αλχημιστές μπροστά στις καθημερινές αλχημείες της δημοτικής αρχής» αναφέρει ενώ τους κατηγορεί ότι «φόρεσαν τα κοστούμια των θαυματοποιών και των αερολόγων».

Πίσω από αυτή τη σκληρή κριτική της παράταξης Γκόντα, η δημοτική αρχή «βλέπει» την ενόχληση της παράταξης της αντιπολίτευσης για τον προγραμματισμό και την εκτέλεση σημαντικών έργων, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση-απάντηση, και παράλληλα για την έγκριση του σχεδίου βιώσιμης αστικής ανάπτυξης στο σύνολό του. «Δυστυχώς για την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης το μέλλον για τα Γιάννινα όχι μόνο έχει ξεκινήσει, αλλά την έχει προσπεράσει προ πολλού. Τέλος, ας μας απαντήσει η παράταξη του κ. Γκόντα πόσα έργα από το χρηματοδοτικό σχέδιο του ΟΣΑΑ, το αντίστοιχο ΒΑΑ, της δικής της περιόδου υλοποιήθηκαν, ή καλύτερα δεν υλοποιήθηκαν ποτέ…» τονίζει η δημοτική αρχή.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back