ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Αντί για προσλήψεις, ιδιωτικοποίηση»

Εικόνα του άρθρου «Αντί για προσλήψεις, ιδιωτικοποίηση»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/05/2020, 15:58
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

O σύλλογος Εργαζόμενων στους ΟΤΑ Ιωαννίνων καταγγέλλει τη νέα προσπάθεια της δημοτικής αρχής για μερική ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής απορριμμάτων, με απόφαση στην Οικονομική Επιτροπή.

«Αφού άφησε τις υπηρεσίες χωρίς προσωπικό γιατί δήθεν ακόμα και η πρόσληψη συμβασιούχων για 2, ή 4 ή 8 μήνες είναι ‘εμβαλωματική λύση’ όπως έλεγε ο δήμαρχος την Τρίτη το βράδυ στα τοπικά κανάλια, έφερε την Πέμπτη το απόγευμα ιδιωτικοποίηση για 4 μήνες» αναφέρει σχετικά και συμπληρώνει: «Προφανώς, η ιδιωτικοποίηση για 4 μήνες, δεν είναι εμβαλωματική λύση. Ήρθε για να μείνει, καθώς δεν υπάρχει απολύτως καμία πρόβλεψη για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού».

Ο σύλλογος βάζει στην ίδια γραμμή δημοτική αρχή και ΝΔ, λέγοντας ότι «αξιοποίησε την πανδημία για να επιταχύνει τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης και να άρει τυχόν εμπόδια, παραδίδοντας την αρμοδιότητα της λήψης απόφασης στην Οικονομική Επιτροπή όπου οι πλειοψηφίες είναι φτιαγμένες υπέρ των δημάρχων και αφαίρεσε και την αιτιολόγηση για την λήψη απόφασης, δηλαδή δεν χρειάζεται καν να βεβαιώσει η υπηρεσία ότι αδυνατεί να φέρει σε πέρας το έργο».

Προσθέτει ότι «επιπλέον των διευκολύνσεων που παρέχει η κυβέρνηση, η δημοτική αρχή καταργεί και τις μελέτες. Γι αυτό, με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής εισηγείται ότι πρέπει να επιβαρύνει με 54€/τόνο για την αποκομιδή στον εργολάβο, τα οποία έρχονται να προστεθούν στο κόστος λειτουργίας της υπόλοιπης υπηρεσίας, όπως και στα 50€/τόνο που δίνει ο Δήμος για την επεξεργασία στο εργοστάσιο με ΣΔΙΤ στο Ελευθεροχώρι τα οποία θα προστεθούν στα 16€/τόνο που δίνει ο Δήμος για να θάψει το υπόλειμμα στο ΧΥΤΥ».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back