Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Αντί για μέτρα, ιδιωτικοποιήσεις»

Εικόνα του άρθρου «Αντί για μέτρα, ιδιωτικοποιήσεις»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/04/2020, 15:54
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Σύλλογος Εργαζόμενων του ΟΤΑ Ιωαννίνων καταφέρεται εναντίον της δημοτικής αρχής με ανακοίνωσή του, στην οποία αναφέρει ότι «έχει αποδείξει ότι αξιοποιεί την πανδημία του κορωνοϊού για να εφαρμόσει όλες τις αντεργατικές νομοθεσίες που ψηφίζει η κυβέρνηση».

Σημειώνει ότι ειδικά στον τομέα της καθαριότητας, οι ανάγκες σε προσωπικό και ο κίνδυνος της δουλειάς είναι μεγαλύτερα από ποτέ και ότι «η λογική επιβάλει να προστεθούν εργάτες ώστε να μην σταματήσει ο οδοκαθαρισμός ή η αποκομιδή σε περίπτωση ενός κρούσματος».

«Μπροστά στην αυτονόητη ανάγκη για προσλήψεις και παρά τις παρεμβάσεις του συλλόγου μας, η διοίκηση του Δήμου ιεράρχησε ως ανάγκη να δώσει σε ιδιώτη το πλύσιμο των κάδων, μια υπηρεσία για την οποία αρκεί η πρόσληψη 2 μόλις εργατών για να γίνει, καθώς το καδοπλυντήριο του Δήμου λειτουργεί κανονικά» καταγγέλλει ο σύλλογος.

Συμπληρώνει ότι το κίνητρο της δημοτικής αρχής δεν είναι η καθαρή πόλη, αλλά «η κάθε φορά καλύτερη εξυπηρέτηση του μεγάλου κεφαλαίου σε βάρος της καθαριότητας, της δημόσιας υγείας και φυσικά των λαϊκών στρωμάτων που καλούνται  να πληρώσουν τη νύφη μέσα από τα ανταποδοτικά».

Ο σύλλογος ζητάει να «σταματήσει κάθε είδους ιδιωτικοποίηση.  Να προχωρήσει τώρα η δημοτική αρχή σε προσλήψεις προσωπικού και αναστολή πληρωμής των ανταποδοτικών τελών για τα λαϊκά στρώματα, για όλους όσους πλήττονται από την πανδημία».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back