Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αντί 6ης ΥΠΕ, ο δήμαρχος…

Εικόνα του άρθρου Αντί 6ης ΥΠΕ, ο δήμαρχος…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/12/2020, 16:46
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το πρόβλημα ακριβούς και επίσημης ενημέρωσης για τα Γιάννενα για την πανδημία είναι δεδομένο και οι αρμόδιες αρχές το αντιμετωπίζουν με τρόπο προβληματικό και λανθασμένο.

Αυτό που θα πρέπει να κάνει αρμόδια η 6η Υγειονομική Περιφέρεια, αλλά πρακτικά το απαγορεύει στους εμπλεκόμενους και γίνεται με ανώνυμες διαρροές, το έκανε επίσημα ο δήμαρχος Ιωαννίνων στα προ ημερησίας διάταξης, στο δημοτικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με τον κ. Ελισάφ, στις κλίνες ΜΕΘ νοσηλεύονται 28 άτομα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και υπάρχουν άλλα 24 κενές κλίνες. Επιβεβαίωσε το περιστατικό με τη 2η ΜΕΛ που έκλεισε λόγω δύο κρουσμάτων στο υγειονομικό προσωπικό.

Είπε επίσης ότι η ΜΕΘ «δέχεται πίεση» (υπάρχουν 3 κενά κρεβάτια μέχρι σήμερα το πρωί).

Ο κ. Ελισάφ τόνισε ότι «αρκετοί είναι Ελληνες πολίτες, αλλά κάτοικοι Αλβανίας», για τους νοσηλευόμενους. Επίσης, αναφέρθηκε και στα 17 κρούσματα στον προσφυγικό καταυλισμό του Κατσικά.

Για το «Χατζηκώστα» είπε ότι είναι καλυμμένο το 50% στις γενικές κλίνες covid και στις κλίνες ΜΕΘ. Είπε επίσης ότι «προσέρχονται και εκτός Ηπείρου νοσηλευόμενοι, από όλη την ευρύτερη περιοχή».

Ενημέρωσε ακόμα ότι έχουν εντοπιστεί 51 κρούσματα στο στρατόπεδο Περάματος. Για τα περιστατικά, πέραν των 26 πρώτων, δεν υπάρχει άλλη επίσημη ενημέρωση, μετά από αυτή της Περιφέρειας Ηπείρου. Ο κ. Ελισάφ τόνισε ότι είναι σε καλή κατάσταση οι «θετικοί».

Τέλος, σημείωσε ότι είναι αρνητικά τα τεστ που γίνονται στους εργαζόμενους του Δήμου Ιωαννιτών και ότι αυτό είναι δείγμα ενός περιορισμού εξάπλωσης, «μια κατάκτηση που οφείλουμε να περιφρουρήσουμε» και ότι «η κατάσταση με την πανδημία είναι δύσκολη σε όλη την χώρα, κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα και όπως φαίνεται η άρση των περιοριστικών μέτρων δεν θα γίνει στις 7 Δεκεμβρίου. Χρειάζεται όλοι να είμαστε πολύ
προσεκτικοί και να μένουμε προσηλωμένοι στην τήρηση των μέτρων».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back