Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κρούσματα και στο στρατόπεδο Περάματος

Εικόνα του άρθρου Κρούσματα και στο στρατόπεδο Περάματος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/11/2020, 13:58
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κρούσματα στο στρατόπεδο Περάματος εντοπίστηκαν με τεστ. Αρχικά, βρέθηκε θετικός φαντάρος, την περασμένη Τρίτη και ξεκίνησε η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του.

Χθες Πέμπτη έγιναν rapid test από τα οποία προέκυψαν 19  θετικά δείγματα, τα οποία επιβεβαιώθηκαν και με μοριακό έλεγχο,  ενώ άλλα 6 θετικά προέκυψαν από άλλους μοριακούς ελέγχους.

Οι προσβληθέντες έχουν ήπια, μέχρι τώρα συμπτώματα, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση. Πρόκειται για νεοσύλλεκτους και το ενδιαφέρον είναι ότι, ενώ είχαν αρχικά υποβληθεί σε τεστ κατά την κατάταξή τους, δεν είχαν βγει εκτός μονάδας μέχρι στιγμής.

Ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης ενημέρωσε ήδη τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, για τον περαιτέρω χειρισμό του θέματος σε συνεργασία με τις στρατιωτικές αρχές. Οι έλεγχοι των κλιμακίων του ΕΟΔΥ θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα.

Στην ανακοίνωση η Περιφέρεια τονίζει ότι «έχει άριστη συνεργασία  με τη Διοίκηση της  8ης Μ/Π ΤΑΞ και του στρατοπέδου ‘Κατσιμήτρου’, τόσο για τη διενέργεια  των ελέγχων, όσο και για την αντιμετώπιση τυχόν άλλων ζητημάτων που προκύψουν».

Επίσης, ο κ. Καχριμάνης  απευθύνει έκκληση «στους υπευθύνους των Κλειστών Δομών Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών, οι οποίοι χειρίζονται αποκλειστικά το ζήτημα των ελέγχων για κορωνοϊό, να προχωρούν σε όσο το δυνατόν συχνότερους και με μαζικότητα ελέγχους και να μεριμνούν  ώστε όσοι  φιλοξενούμενοι εντοπίζονται θετικοί να τηρούν σε απόλυτο βαθμό τους προβλεπόμενους περιορισμούς,  προκειμένου να μη διασπείρεται ο ιός στην κοινότητα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΑΙΜΙΛΙΟΣ
"Αρχικά, βρέθηκε θετικός φαντάρος..." όχι Φαντάρος, αλλά Στρατιώτης
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back