Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 8-10-2020, 12:47

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων σε ανακοίνωσή της, χαιρετίζει το χτεσινό συλλαλητήριο για την απόφαση της δίκης της ΧΑ και τονίζει ότι «το αντιφασιστικό κίνημα και οι αγώνες των εργατών και της νεολαίας έστειλαν τους φασίστες στη φυλακή. Νικήσαμε και συνεχίζουμε», σχετικά με την απόφαση καθαυτή.

«Η θέση τους είναι στη φυλακή χωρίς αναστολή και χωρίς κανένα ελαφρυντικό» αναφέρει για τους νεοναζί και συμπληρώνει:

«Στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στον εμβληματικό αγώνα της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, και ιδιαίτερα της Μάγδας Φύσσα που με το κουράγιο και την αποφασιστικότητά της, την ψυχή και τον αγώνα της γίνεται σύμβολο ενός ολόκληρου αγώνα», καθώς και χαιρετίζει την «τεράστια και επίμονη προσπάθεια όλων των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής για να λάμψει η αλήθεια και στο δικαστήριο και σε όλη την κοινωνία».

Επίσης, καταγγέλλει την επίθεση των ΜΑΤ, που έσπευσαν, αμέσως μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση, να ρίξουν δακρυγόνα και νερό με τις αύρες στη συγκέντρωση της Αθήνας.

Τέλος, σημειώνει: «η απόφαση του δικαστηρίου δεν σημαίνει ότι τελειώσαμε με τον φασισμό και την ακροδεξιά, όμως, τώρα, δίνουμε την μάχη από καλύτερες θέσεις» και ότι «συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση της ΝΔ και το αστικό πολιτικό σύστημα. Οι πρόσφυγες και μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι! Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης! Παλεύουμε για την υγεία, την παιδεία, τους μισθούς και τις συντάξεις, τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα. Ενάντια στους αντιδραστικούς αστικούς ανταγωνισμούς, τον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο».

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα