Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Άνοιξε «πόλεμος» στο υπεραστικό ΚΤΕΛ

Εικόνα του άρθρου Άνοιξε «πόλεμος» στο υπεραστικό ΚΤΕΛ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/11/2016, 19:28
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε ανοιχτό πόλεμο φαίνεται ότι βρίσκεται η διοίκηση του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων με το σωματείο και τους εργαζόμενους, καθώς απολύονται μαζικά, σύμφωνα με τις καταγγελίες του συνδικάτου, εργαζόμενοι με συνδικαλιστική δράση.

Την ίδια ώρα είναι σε εξέλιξη δικαστική διαμάχη και η κατάσταση παραμένει τεταμένη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συνδικάτου Εργαζόμενων Μεταοφρών Ηπείρου-Κέρκυρας, την περασμένη Τετάρτη απολύθηκε και ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου. «Η εργοδοσία καθημερινά εκμεταλλεύεται τα προνόμια των μνημονιακών νόμων άλλοτε χρησιμοποιώντας ψευδείς οικειοθελείς αποχωρήσεις (πριν λίγες ημέρες) και άλλοτε, ενώ επικαλείται την οικονομική κρίση, σπεύδει να καταβάλλει υπέρογκα ποσά αποζημίωσης προκειμένου να απαλλαχτεί από ενεργούς συνδικαλιστές» αναφέρει σχετικά το σωματείο. Καταγγέλλει τις διοικήσεις των ΚΤΕΛ πανελλαδικά ότι «νίπτουν τα χείρας τους και παραπέμπουν στους ιδιοκτήτες-εργοδότες των λεωφορείων, αποκρύπτοντας ότι είναι υπέρμαχοι και υποστηρικτές αυτών των αποφάσεων με το δικό τους τρόπο, αφού με σωρεία παρεμβάσεων έχουν υποστηρίξει αυτές τις απολύσεις».

Επίσης, καταγγέλλει και την κυβέρνηση λέγοντας ότι «παρά την ενημέρωση που έχει σε όλα τα επίπεδα κωφεύει με αποτέλεσμα ο χορός των απολύσεων να συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back