ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοδική «Δωδώνη» και φέτος

Εικόνα του άρθρου Ανοδική «Δωδώνη» και φέτος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/11/2017, 18:25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεχίζει την πολιτική προκαταβολών για το γάλα της νέας περιόδου (οριοθετώντας ουσιαστικά τη γαλακτοκομική περίοδο) η «Δωδώνη» και διαθέτει 4 εκατ. ευρώ στους παραγωγούς με τους οποίους συνεργάζεται. «Μια έμπρακτη απόδειξη της σχέσης εμπιστοσύνης, συνεργασίας και ασφάλειας μεταξύ της  εταιρείας και των συνεργαζόμενων παραγωγών. Κατά τη διάρκεια μίας περιόδου αυξημένης αβεβαιότητας για τους παραγωγούς, η ‘Δωδώνη’ εκπληρώνοντας πλήρως τις οικονομικές της υποχρεώσεις προς τους παραγωγούς με τους οποίους συνεργάζεται, απέδειξε άλλη μια φορά πως αποτελεί έναν από τους πλέον αξιόπιστους πληρωτές στην Ελλάδα» σημειώνει η επιχείρηση στη σχετική ανακοίνωση.

Επίσης, η γαλακτοβιομηχανία διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να προμηθεύεται μόνο ελληνικό γάλα, λαμβάνοντας προϊόν και από τους μικρότερους παραγωγούς της Ηπείρου, «στηρίζοντας με αυτό το τρόπο το εισόδημα της αγροτικής οικογένειας στο σύνολο της και εκπληρώνοντας έναν σημαντικό κοινωνικό ρόλο στην περιοχή». Σημειώνει επίσης παράλληλα, αναπτύσσει υπηρεσίες όπως η παροχή επιστημονικής υποστήριξης μέσω προγραμμάτων σε εικοσιτετράωρη βάση, για την αύξηση της ποιότητας και ποσότητας του γάλακτος, πρόγραμμα διάθεσης υψηλής ποιότητας ζωοτροφών για τη στήριξη της διατροφής του ζωικού κεφαλαίου, καθώς επίσης και το πρόγραμμα «βελτίωση της υγείας των ζώων» σε 200 επιλεγμένους συνεργαζόμενους παραγωγούς.

Η επιχείρηση εκτιμάει ότι μέσα στο 2017 θα επεξεργαστεί πάνω από 73.000 τόνους γάλα, με αύξηση της τάξης του 18% από πέντε χρόνια πριν (όταν δηλαδή εξαγοράστηκε και άλλαξε η διοίκηση)  και τονίζει ότι «συνεχίζει να διατηρεί τη μεγαλύτερη ζώνη γάλακτος στην Ελλάδα», η οποία αυξήθηκε κατά 4%, ενώ η συνολική προμήθεια ποσοτήτων γάλακτος αυξήθηκε κατά 5,5%. Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Μιχάλης Παναγιωτάκης τόνισε ότι «οι τρέχουσες συνθήκες, δημιουργούν ιδιαίτερη αβεβαιότητα στην κτηνοτροφική κοινότητα και οι τιμές του γάλακτος στην Ελλάδα φέτος, έχουν μειωθεί κατά 3-5%. Η ’Δωδώνη’, συνεχίζει να πληρώνει κατά μέσο όρο υψηλότερες τιμές από την ευρύτερη αγορά, ως αναγνώριση και της υψηλότερης ποιότητας γάλακτος που προμηθεύεται».  Πρόσθεσε δε ότι η εταιρία παρουσιάζει σταθερή ανάπτυξη βασισμένη σε «τρεις θεμελιώσεις πυλώνες: τους παραγωγούς της, τους εργαζόμενους και τους πιστούς της καταναλωτές. Αύξησε την παραγωγική της βάση κατά 10%, αύξησε στις θέσεις εργασίας κατά 30%, αύξησε τις πωλήσεις της πάνω από 20% και λάνσαρε 19 νέα προϊόντα, με πιο πρόσφατα το ημίσκληρο τυρί του τοστ, το γαλοτύρι αλλά και τη φέτα με λιγότερο αλάτι».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back