Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ανησυχία για τα κρούσματα στην Άρτα

Εικόνα του άρθρου Ανησυχία για τα κρούσματα στην Άρτα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/04/2020, 17:32
ΗΠΕΙΡΟΣ

Η Άρτα ζει στο ρυθμό της πανδημίας, πιο έντονα από άλλες περιοχές της Ηπείρου, καθώς εκεί συγκεντρώνονται τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα της περιφέρειας.

Ενδεικτική είναι η ανάρτηση του δημάρχου, Χρήστου Τσιρογιάννη:


Το δε Εργατικό Κέντρο Άρτας, με αφορμή το κρούσμα που επιβεβαιώθηκε σε εργαζόμενη σε γαλακτοβιομηχανία της περιοχής, έχει ανακοίνωση στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Ενώ έπρεπε να γίνει σχολαστική ιχνηλάτηση των επαφών της στο χώρο της δουλειάς και της κοινότητας ,και να ελεγχθούνε τα μέτρα προστασίας που λαμβάνει ο εργοδότης, τουναντίον μετά από μια απολύμανση δεν ελέγχθηκε το προσωπικό» αναφέρει και προσθέτει:

«Η άμεση παρέμβαση του Ε.Κ.Α. στο τμήμα της Πολιτικής Προστασίας και στον αντιπεριφερειάρχη Άρτας με απαίτηση για ιχνηλάτηση και έλεγχο στους εργαζόμενους της βιομηχανίας  αντιμετωπίστηκε με διαβεβαιώσεις καθησυχασμού.  Ο δε εργοδότης συγκέντρωσε τους εργαζόμενους και τους ‘μάλωσε’ επειδή ανακατεύουν το Εργατικό Κέντρο, διαβεβαιώνοντας  ότι όλα βαίνουν καλώς». 

Ωστόσο, πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΚΑ, μετά τη χτεσινή επιβεβαίωση δεύτερου κρούσματος στην ίδια επιχείρηση, το Εργατικό Κέντρο Άρτας απευθύνθηκε στην εισαγγελία. 

«Η επιχείρηση έκλεισε μέχρι την Παρασκευή για να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι. Αυτό που έπρεπε να γίνει από την αρχή έγινε εγκληματικά καθυστερημένα, μόνο και μόνο λόγω της διαρκούς παρέμβασης του Ε.Κ.Α.» αναφέρει το Εργατικό Κέντρο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back