Oikonomou pisoi
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τιμές και… τεχνογνωσία

Εικόνα του άρθρου Τιμές και… τεχνογνωσία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/12/2017, 16:04
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Νίκος Φιλίππου ήταν το κεντρικό πρόσωπο του πρώτου «ειδικού» τουρνουά που διοργάνωσε το Εργασιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Ιωαννίνων. Ο μπασκετμπολίστας από τα Γιάννενα που διετέλεσε μέλος της εθνικής μπάσκετ του ’87 τιμήθηκε από τη διοργάνωση, παραλαμβάνοντας την πλακέτα από το δήμαρχο Θωμά Μπέγκα στο ημίχρονο του αγώνα ανάμεσα στην ΕΚΑ «Νίκος Γκάλης» και τη Μικτή Ομάδα του Εργασιακού Πρωταθλήματος Ιωαννίνων.

Ο φόργουορντ της εθνικής και του Άρη είπε μεταξύ άλλων ότι το Εργασιακό Πρωτάθλημα «διαθέτει όλα τα εχέγγυα για να συνεχιστεί με την ίδια επιτυχία και τα επόμενα χρόνια» και ότι ο ίδιος θα βοηθήσει στη συνέχιση και καθιέρωση του τουρνουά. Ο κ. Μπέγκας από την πλευρά του μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για το Νίκο Φιλίππου και τόνισε πως τέτοιες πρωτοβουλίες είναι ιδιαίτερα αξιέπαινες και πρέπει να συνεχιστούν.

Το τουρνουά ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου με το ματς ανάμεσα στην ΕΚΑ «Νίκος Γκάλης» και την ομάδα των Βετεράνων Ιωαννίνων. Στο ημίχρονο του αγώνα το Εργασιακό Πρωτάθλημα απένειμε τιμητική πλακέτα στον βετεράνο καλαθοσφαιριστή Σάκη Τζαλαλή.

Το πρωί της Κυριακής η ΕΚΑ «Νίκος Γκάλης» αγωνίστηκε με τη Μικτή Ομάδα του Εργασιακού Ιωαννίνων με την ομάδα των Αθηνών να κερδίζει το ματς.

Πριν την έναρξη του αγώνα, ο Σπάρτακος Ιωαννίνων, τίμησε τον παίκτη της ΕΚΑ «Νίκος Γκάλης», Φώτη Μαρκόπουλο, ο οποίος είχε αγωνιστεί στο παρελθόν στην ομάδα του Σπάρτακου, προσφέροντας σημαντικά, ενώ επίσης τιμήθηκαν και οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού, για την προσφορά τους. Ακόμη, η ΕΚΑ «Νίκος Γκάλης» τίμησε με αναμνηστική πλακέτα τον Ηλία Γκαζιάνη, για την προσφορά του στον εργασιακό αθλητισμό και στη διεξαγωγή και υλοποίηση του Εργασιακού Πρωταθλήματος.

Τόσο πριν την έναρξη του τουρνουά, όσο και στο ημίχρονο του αγώνα, ο πρόεδρος της ΕΚΑ «Νίκος Γκάλης», Πέτρος Κελέσης, ευχαρίστησε θερμά το συμβούλιο πρωταθλήματος για την πρωτοβουλία που πήρε, καθώς και για την πρόσκληση προς την ΕΚΑ, που διοργανώνει εδώ και πολλά χρόνια το εργασιακό στην Αθήνα και παρέχει τεχνογνωσία στη γιαννιώτικη διοργάνωση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back