Λυκ πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

ΑΝΕΛ: Αποχωρούν από την κυβέρνηση (upd)

Εικόνα του άρθρου ΑΝΕΛ: Αποχωρούν από την κυβέρνηση (upd)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/01/2019, 13:31
ΕΛΛΑΔΑ

Την αποχώρηση από την κυβέρνηση ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας, Πάνος Κάμμενος εξερχόμενος του Μέγαρου Μαξίμου, όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ΑΛέξη Τσίπρα.

«Συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό. Κάναμε μία αρκετά μεγάλη συζήτηση. Υπήρξε μια συνεργασία επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Καταφέραμε να βγάλουμε την πατρίδα μας από τα μνημόνια. Ο πρώτος στόχος επετεύχθη. Το θέμα της Μακεδονίας δεν μου επιτρέπει να μη θυσιάσω την καρέκλα. Ευχαρίστησα τον πρωθυπουργό. Για το εθνικό θέμα δεν μπορεί να συνεχισθεί αυτή η συνεργασία. Οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος.


Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει ο πρωθυπουργός

Την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση από την ελληνική Βουλή θα ζητήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η σχετική κοινοβουλευτική διαδικασία, πρόκειται να ξεκινήσει την Τρίτη και να ολοκληρωθεί την Πέμπτη με τη διεξαγωγή της σχετικής ψηφοφορίας.

Στο μεταξύ όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας, στη θέση του παραιτηθέντος Πάνου Καμμένου, θα είναι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

Αναμένεται η συνέντευξη Τύπου του Πάνου Καμμένου, στην οποία ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του και να ρίξει φως στο πόσο σύντομα θα έρθει το διαζύγιο των κυβερνητικών εταίρων και εάν τελικά αυτό θα είναι βελούδινο ή όχι. 


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back