Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Σιθωνία (upd)

Εικόνα του άρθρου Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Σιθωνία (upd)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/10/2018, 17:04
ΕΛΛΑΔΑ

Ανεξέλεγκτη καίει η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της Σάρτης στη Σιθωνία Χαλκιδικής και ενώ έπνεαν ισχυρότατοι άνεμοι.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι «πανέτοιμος για την εκκένωση του οικισμού της Σάρτης».

Η φωτιά κινείται αυτή την ώρα παράλληλα προς τον οικισμό της Σάρτης, ενώ είναι εκτός ελέγχου λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. 

Προς το παρόν, η Σάρτη είναι πνιγμένη στον καπνό, οι κάτοικοι βρίσκονται στον δρόμο και παρακολουθούν την εξέλιξη της φωτιάς. Μετά από μερικές ώρες διακοπής της ηλεκτροδότησης, αυτή αποκαταστάθηκε το μεσημέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, εικάζεται ότι η φωτιά ξεκίνησε από την πτώση ενός δέντρου πάνω σε στύλο της ΔΕΗ. 

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη τύπου Καναντέρ, δύο ελικόπτερα, 80 πυροσβέστες με τουλάχιστον 40 οχήματα, καθώς και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα.

Στο μεταξύ, πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα και στην περιοχή του Φιλύρου, του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, στη Θεσσαλονίκη, κοντά στο Παιδικό Χωριό SOS. Οι φλόγες πλησίασαν απειλητικά οικίες, ενώ κάτοικοι της περιοχής εγκατέλειψαν προληπτικά τα σπίτια τους.

Στην περιοχή έσπευσαν 45 πυροσβέστες με 21 οχήματα. Σύμφωνα με τη Πυροσβεστική Υπηρεσία, αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο φωτιάς.


Ένα μέτωπο της πυρκαγιάς έφθασε στο λιμάνι του οικισμού της Σάρτης, στην ακτή Αχλάδα.

Πριν από λίγο μετά από συντονισμό του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας των επικεφαλής της αστυνομίας και τον υπαρχηγό επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, απομακρύνθηκαν οι λιγοστοί κάτοικοι που βρίσκονταν στην περιοχή, καθώς η φωτιά είχε φτάσει γύρω από τα σπίτια τους.

O περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας με ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τη Σάρτη Σιθωνίας Χαλκιδικής.

«Κηρύξαμε την περιοχή της Σάρτης στη Σιθωνία Χαλκιδικής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πολύ δύσκολες συνθήκες, υπεράνθρωπες οι προσπάθειες των πυροσβεστών», γράφει ο Απ. Τζιτζικώστας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ. Φωτογραφία αρχείου


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back