ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ανεξαρτητοποιήθηκαν δύο δημοτικοί σύμβουλοι

Εικόνα του άρθρου Ανεξαρτητοποιήθηκαν δύο δημοτικοί σύμβουλοι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/04/2023, 00:38
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η ανεξαρτητοποίηση δύο δημοτικών συμβούλων ανακοινώθηκε σήμερα κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων.

Πρόκειται για τη Γιαννούλα Μαμακή-Αθανασίου και για τον Γιάννη Λυκογιώργο. Η εξέλιξη των ανεξαρτητοποιήσεων –για διαφορετικούς λόγους ο καθένας- ήταν αναμενόμενη έως έναν βαθμό.

Η κα Μαμακή είχε εκλεγεί με την παράταξη «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» του Νίκου Γκόντα. Μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια, η κα Μαμακή αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί χωρίς να αναφέρει τους λόγους. H ανεξαρτητοποίησή της δεν αποτέλεσε πάντως κεραυνό εν αιθρία. Μόλις πριν από δύο ημέρες εξάλλου είχε ανακοινωθεί ότι η κα Μαμακή αποτελεί μέλος της συνένωσης των παρατάξεων «Γιάννενα-Νέα Εποχή» και «Γιάννενα Τώρα». Στη δήλωσή της, την οποία ανέγνωσε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελένη Ακονίδου, η κα Μαμακή αναφέρει απλώς: «Καθόλη αυτή την περίοδο αυτή ενήργησα με πίστη στις αρχές μου και προσπάθησα να υπηρετώ το συμφέρον των συμπολιτών μας και με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσω να το κάνω».

Ο κ. Λυκογιώργος είχε εκλεγεί με την παράταξη «Γιάννενα-Νέα Εποχή». Είχε αναλάβει μάλιστα και καθήκοντα αντιδημάρχου, από τα οποία παραιτήθηκε τον Νοέμβριο του 2020, αφήνοντας αιχμές. Όλον αυτόν τον καιρό έχει πορευτεί με τον δικό του τρόπο, με εμφανές το χάσμα μεταξύ του ιδίου και της δημαρχιακής παράταξης.

Τη δήλωση ανεξαρτητοποίησής του τη διάβασε ο ίδιος στο σώμα – από τη διαδικασία διαφάνηκε ότι το προεδρείο δεν γνώριζε για τη δήλωση αυτή. 

Στην τοποθέτησή του είπε τρία πράγματα: ότι η παράταξη με την οποία εκλέχτηκε, εγκατέλειψε τις προεκλογικές δεσμεύσεις, ότι η ομάδα διοίκησης του Δήμου στην οποία είχε αναφερθεί κατά την παραίτησή του από την αντιδημαρχία «που επί τριετίας λειτουργούσε παρασκηνιακά, τώρα βγήκε στο προσκήνιο, παραδείγματος χάρη ο κύριος υποψήφιος βουλευτής (σ.σ. ο Γιάννης Τσίμαρης)», και ότι η δημοτική αρχή δεν διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον. Για το τελευταίο επικαλέστηκε τη δημοπράτηση τεσσάρων έργων, συνολικού προϋπολογισμού 36 εκατ. ευρώ, -αποκομιδή απορριμμάτων από ιδιώτες, αναβάθμιση οδοφωτισμού με led, κτίριο Δομπόλη και αναβάθμιση του Πνευματικού Κέντρου Κατσικά- όπου για κάθε έργο «υπήρξε ένας μόνο υποψήφιος ανάδοχος με προσφερόμενο ποσοστό έκπτωσης από 0-1%».

Σε αυτό το σημείο έκανε αναφορά στον αντιδήμαρχο Έργων Γιώργο Αρλέτο, λέγοντας ότι ο τελευταίος «είχε δεσμευτεί δημόσια για την εξασφάλιση του ανταγωνισμού».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back