ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανεξαρτησία α λα καρτ…

Εικόνα του άρθρου Ανεξαρτησία α λα καρτ…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/04/2019, 16:28
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Καλύτερα αισθάνονται οι «άνευ χρίσματος» υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας μετά την αλλαγή πλεύσης του κόμματος, που πλέον βάζει την «ενότητα της παράταξης» πάνω από την καταδίκη υποψηφιοτήτων ή και τις διαγραφές στελεχών που δεν «υπάκουσαν» και κατεβαίνουν απέναντι σε επίσημους υποψήφιους.

Τέτοια περίπτωση είναι ο Νίκος Γκόντας και στις τελευταίες δηλώσεις του βρήκε την ευκαιρία να βγει ενισχυμένος, μειώνοντας και άλλο την πολιτική αξιοπιστία της τοπικής ΝΟΔΕ. Άφησε αιχμές για «ξένα κέντρα αποφάσεων» και «ιδιωτικές επιδιώξεις», οι οποίες κατευθύνονται προς την υποψηφιότητα της Τατιάνας Καλογιάννη (την οποία έχει εγκρίνει το κόμμα), αλλά και προς την ηγεσία της τοπικής ΝΔ.

Είπε μάλιστα ότι ασκήθηκαν πιέσεις σε ανθρώπους του ψηφοδελτίου του να μην συμμετάσχουν, αλλά τελικά «είχαν αντίθετο αποτέλεσμα».

Επίσης, σχολιάζοντας τους… σχολιασμούς της ηγεσίας της ΝΟΔΕ και του Θόδωρου Τζαρούχη, πρόεδρού της, είπε ότι «φαντάστηκε ότι υπάρχει ‘πλην Ιωαννίνων’ και εδώ; Δεν είδα πουθενά κάτι τέτοιο».

Η ΝΔ ανέκρουσε πρύμνα στο θέμα των ανταρτών, στις δημοτικές (και όχι στις περιφερειακές) εκλογές. Πιεζόμενη πολύ από τις διάσπαρτες υποψηφιότητες στελεχών της στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στη δήλωση του Γιώργου Βουλγαράκη που κατεβαίνει στον Δήμο Αθηναίων, αποφάσισε να ευλογήσει την «ανεξαρτησία», παρότι φυσικά αυτή δεν υφίσταται.

Έτσι και αλλιώς, ο κ. Αυγενάκης δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει πίσω μπροστά στο βασικό διακύβευμα της ΝΔ, τη νίκη σε κεντρικές εκλογές δηλαδή. Παρότι τον Σεπτέμβριο το κόμμα παρέπεμψε στελέχη του στο πειθαρχικό επειδή κατεβαίνουν στην Περιφέρεια Ηπείρου με τον Σπύρο Ριζόπουλο, δεν ρίσκαρε να προχωρήσει σε κυρώσεις.


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back