ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αναζητούνταν από την Ιντερπόλ

Εικόνα του άρθρου Αναζητούνταν από την Ιντερπόλ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/05/2023, 14:12
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συνελήφθη στα Ιωάννινα διεθνώς διωκόμενος αλλοδαπός, ο οποίος αναζητούνταν από τις αλβανικές αρχές για απόπειρες ανθρωποκτονίας. 

Σε βάρος του συλληφθέντα, είχε εκδοθεί ερυθρά αγγελία διεθνών αναζητήσεων από την Interpol Αλβανίας. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, όλα ξεκίνησαν με τη σύλληψη τριών αλλοδαπών προχτές στο βράδυ στα Γιάννενα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης μεταφοράς παράτυπων μεταναστών. 

Οι τρεις αλλοδαποί –ένας 31χρονος, ένας 35χρονος και ένας 22χρονος- επέβαιναν σε αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο οδηγούσε ο 35χρονος. Οι τρεις τους συνελήφθησαν, αφού πρώτα επιχείρησαν να αποφύγουν τον αστυνομικό έλεγχο.  

Όπως προέκυψε, ο 35χρονος και ο 31χρονος μετέφεραν με το παραπάνω αυτοκίνητο τον 22χρονο, ο οποίος στερείται των απαιτούμενων ταξιδιωτικών εγγράφων για τη νόμιμη είσοδο και παραμονή του στη χώρα. 

Ακόμη, ο 31χρονος επέδειξε ελληνικό δελτίο ταυτότητας, το οποίο είχε ανακληθεί και κατείχε παράνομα. Από την έρευνα που ακολούθησε με τη συνδρομή και του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου εξακριβώθηκαν τα πραγματικά του στοιχεία ταυτότητας. 

Διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 31χρονου εκκρεμούσε ερυθρά αγγελία αναζητήσεων της Interpol Αλβανίας για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά δύο προσώπων και παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Ακόμη, προέκυψε ότι και ο 22χρονος αναζητούνταν από τις αλβανικές αρχές, σε εθνικό επίπεδο, για το αδίκημα της συνέργειας σε σοβαρό τραυματισμό από πρόθεση. 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση έγινε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back