Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Αναστέλλονται οι άδειες των εργαζομένων στην Υγεία

Εικόνα του άρθρου Αναστέλλονται οι άδειες των εργαζομένων στην Υγεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/08/2021, 23:25
ΕΛΛΑΔΑ

Αναστέλλονται από 1η Σεπτεμβρίου, όλες οι κανονικές άδειες των εργαζομένων στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, στο ΕΚΑΒ, στον ΕΟΔΥ και τις δημόσιες Δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ). 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση σκοπός είναι η επιχειρησιακή ετοιμότητα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, καθώς σύμφωνα με τους επιστήμονες έχουμε μπει στο τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Το πρώτο 15μερο Σεπτεμβρίου θεωρείται κρίσιμο για την διαχείριση της πανδημίας, καθώς επιστρέφουν οι πολίτες από τις διακοπές τους και ανοίγουν οι δραστηριότητες στην κοινωνία.

Όπως έχει αναφερθεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ανά πάσα στιγμή το σύστημα υγείας βρίσκεται σε ετοιμότητα για να εξυπηρετήσει όλους τους πολίτες και όχι μόνο εκείνους που πάσχουν από covid-19.

Μιλώντας στο Mega o Βασίλης Κοντοζαμάνης, είπε ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα από την 1η Σεπτεμβρίου. 

«Εμείς όταν ξεκίνησε η εκστρατεία του εμβολιασμού, ξεκινήσαμε από τους υγειονομικούς. Είναι καθήκον πάνω απ’ όλα. Οι υγειονομικοί έχουν ανταποκριθεί σε αυτό το κάλεσμα», είπε, «το ποσοστό εμβολιασμών τους είναι υψηλό και αναμένουμε μέσα στις επόμενες ημέρες να αυξηθεί κι άλλο».


Διαβάστε: 

Εργαζόμενοι ΠΓΝΙ κατά κυρώσεων σε ανεμβολίαστους

ΣΥΡΙΖΑ Υγείας Ιωαννίνων: «Ναι στον εμβολιασμό, όχι στον διχασμό»


Από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος,μιλώντας στο ίδιο κανάλι, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί το ιδιωτικό σύστημα υγείας, αν και η Πολιτεία λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να μη διαπιστωθούν προβλήματα κατά τις αναπληρώσεις ανεμβολίαστων υγειονομικών.

«Υπάρχει ειδική ομάδα, που κάνει αξιολόγηση όλων των πιθανών κενών, δεν θα υπάρξουν κενά, εγγυόμαστε ότι τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν κανονικά καθώς είτε μέσω συμβάσεων ορισμένου χρόνου, είτε μέσω outsourcing σε ό,τι αφορά στο διοικητικό προσωπικό. Τα κενά θα καλυφθούν», δήλωσε, ενώ υποστήριξε ότι «οι διοικήσεις των νοσοκομείων πρέπει να πείσουν τους εργαζομένους τους να κάνουν το εμβόλιο, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στο ΕΣΥ», τόνισε χαρακτηριστικά.


Η ΠΟΕΔΗΝ

Ο πρόεδρός της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, είπε μεταξύ άλλων: «Είναι το πρώτο μέτρο της κυβέρνησης κάλυψης των κενών των ανεμβολίαστων που θα τεθούν σε αναστολή καθηκόντων. Τελικά το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να πληρώσουν οι εμβολιασμένοι υγειονομικοί και οι ασθενείς με καταργήσεις, συγχωνεύσεις κλινικών και αναστολή χειρουργείων το ατελέσφορο μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού».


Το ΚΚΕ

Για κυνική ομολογία της τραγικής υποστελέχωσης του δημόσιου συστήματος υγείας σχετικά με την απόφαση του υπουργείου Υγείας να αναστείλει τις άδειες του υγειονομικού προσωπικού κάνει λόγο σε σχόλιό του το γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «η απόφαση του Υπουργείου Υγείας για αναστολή των αδειών όλου του υγειονομικού προσωπικού των δημόσιων μονάδων είναι κυνική ομολογία της τραγικής υποστελέχωσης του δημόσιου συστήματος υγείας και απόδειξη ότι η κυβέρνηση, εφαρμόζοντας το μέτρο της υποχρεωτικότητας στους υγειονομικούς, θέλει να διχάσει το λαό για να κρύψει την εγκληματική της πολιτική» και προσθέτει: «Να ανασταλούν τώρα τα απαράδεκτα μέτρα των απολύσεων και των αναστολών από την εργασία και την άδεια των υγειονομικών».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back