ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αναστάτωση στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/05/2017, 23:41
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κάθε άλλο παρά ήρεμα είναι τα πράγματα τον τελευταίο καιρό στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων λόγω του αιτήματος που υπάρχει για «διάθεση με παράλληλα καθήκοντα» δύο αρχαιολόγων στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας διαθέτει αυτή τη στιγμή μόλις έναν αρχαιολόγο. Σημειωτέον ότι το 2014 δημιουργήθηκε σε κάθε νομό από μία Εφορεία Αρχαιοτήτων, χωρίς να υπάρξει επί της ουσίας η ανάλογη πρόβλεψη για το ανθρώπινο δυναμικό.Η «διάθεση με παράλληλα καθήκοντα» σημαίνει στην πράξη υποχρεωτική μετακίνηση προσωπικού. Για τον λόγο αυτόν η ΑΔΕΔΥ, αποδεχόμενη τη σχετική καταγγελία του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού Βορειοδυτικής Ελλάδας, παρεμβαίνει και ζητά από την υπουργό Λυδία Κονιόρδου και τους αρμόδιους υπουργούς να σταματήσουν «τις εμβαλωματικές ‘λύσεις’ και τις ενέργειες που υπονομεύουν την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, αναστατώνουν τη ζωή των υπαλλήλων και προσβάλλουν τη νοημοσύνητων πολιτών». 

Για την ΑΔΕΔΥ, η μόνη λύση είναι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στις αρχαιολογικές υπηρεσίες. Η καταγγελία της ΑΔΕΔΥ γίνεται μία μέρα πριν από τη διήμερη περιοδεία της υπουργού κ. Κονιόρδου στην Ήπειρο και στην Αιτωλοακαρνανία. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back