ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Ανάσα» από τον εσωτερικό τουρισμό

Εικόνα του άρθρου «Ανάσα» από τον εσωτερικό τουρισμό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/08/2020, 11:11
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η φετινή τουριστική χρονιά είναι χαμένη οικονομικά, ωστόσο ο Αύγουστος, έδωσε μια «ανάσα» στα παράλια της Ηπείρου, αυτά που διαθέτουν και τη μεγαλύτερη τουριστική κίνηση μιας συγκριτικά μικρότερης αγοράς.

Ο αντιπεριφερειάρχης και τουριστικός επιχειρηματίας Στράτος Ιωάννου, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ, τονίζει ότι «το 80% των τουριστών είναι Έλληνες και μέχρι στιγμής η κίνηση είναι σε καλά επίπεδα, τα οποία φυσικά δεν συγκρίνονται με αυτά του 2019».

Συμπληρώνει ότι «ο Αύγουστος είναι ένας σημαντικός μήνας, καθώς παραδοσιακά το 35 με 50 % του σύνολου των εσόδων προκύπτει από αυτόν. Ειδικά σε προορισμούς που η σεζόν είναι τρεις μήνες, πολλές φορές από τον Αύγουστο προκύπτει και το 60% του συνόλου των εσόδων και ως εκ τούτου είναι πολύ σπουδαίο αν θα ‘δουλέψει’ καλά. Η παρτίδα, αν θέλετε, δεν σώζεται με έναν μήνα, αλλά αν ο Αύγουστος πάει καλά μπορεί να καλύψει κι έναν μήνα ακόμη».

Ο κ. Ιωάννου συνδέει την κίνηση με την «καλή επιδημιολογική εικόνα της περιοχής» και την «τήρηση των μέτρων» όπως λέει,  «λειτουργεί ως κίνητρο για την προσέλκυση τουριστών, στην πλειονότητά τους Ελλήνων».

ΑΠΕ/Νικόλ Καζαντζίδου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back