ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ανάπλαση ελέω Interreg

Εικόνα του άρθρου Ανάπλαση ελέω Interreg
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/11/2016, 14:58
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τη χρηματοδότηση της ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου και του εκσυγχρονισμού των εσωτερικών υποδομών στην πρώην Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία επιδιώκει η Περιφέρεια Ηπείρου μέσω του διασυνοριακού προγράμματος «Interreg Ελλάδα-Ιταλία». Ο προϋπολογισμός της όλης παρέμβασης έχει οριστεί στο 1,3 εκατ. ευρώ.

Για την υποβολή της πρότασης στο Interreg, η Περιφέρεια Ηπείρου (ως φορέας υλοποίησης), ο δήμος Ιωαννιτών (ο οποίος είναι υπεύθυνος για τα σχολικά κτίρια) και τα Αγαθοεργά Καταστήματα της Μητρόπολης Ιωαννίνων (ως ιδιοκτήτης) αποφάσισαν να συνάψουν προγραμματική σύμβαση.

Όπως εξήγησε η αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων Τατιάνα Καλογιάννη στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής περιβάλλοντος, χωρικού σχεδιασμού και ανάπτυξης (από την οποία απουσίαζαν τα μέλη της παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής»), το φυσικό αντικείμενο της πρότασης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κατασκευή αθλοπαιδιών και ενός υπαίθριου θεάτρου, δημιουργία βιωματικού εργαστηρίου περιβαλλοντικής και αντικατάσταση του φωτισμού. Ωστόσο, το ακριβές περιεχόμενο της ανάπλασης θα οριστεί όταν γίνει η τελική μελέτη (αν και εφόσον το έργο πάρει το πράσινο φως για ένταξη στο Interreg).

Με αφορμή την επιδιωκόμενη ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου, στο προσκήνιο ήρθε και μια παλιά πρόταση για δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ. Ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Ηπειρωτών» Γιώργος Ζάψας εκτίμησε ότι είναι μια καλή ευκαιρία για να γίνει αυτό το υπόγειο πάρκινγκ, για να πάρει την απάντηση από την κ. Καλογιάννη: «Αν δεν υπήρχε το πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία, αυτή θα ήταν η πρότασή μας. Αλλά το κέντρο δεν μπορεί να ‘σηκώσει’ δεύτερο πάρκινγκ». Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη, ένα τέτοιο πρότζεκτ, δεδομένων των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί, δεν θα ήταν βιώσιμο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3