ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

«Αναντίστοιχο» το τμήμα Λογοθεραπείας Ιωαννίνων για το υπουργείο Παιδείας

Εικόνα του άρθρου «Αναντίστοιχο» το τμήμα Λογοθεραπείας Ιωαννίνων για το υπουργείο Παιδείας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/07/2024, 12:17
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Άλλο ένα στοιχείο προστίθεται στην αίσθηση «αποκλεισμού» και μεροληψίας εις βάρος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε πολλές αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας και της ΕΘΑΑΕ.

Τώρα, διαμαρτυρόμενο είναι το τμήμα Λογοθεραπείας της Σχολής Επιστημών Υγείας, καθώς στην απόφαση για τις αντιστοιχήσεις τμημάτων (άρα και τις πιθανές μετεγγραφές), το τμήμα για πρώτη φορά στην ιστορία του, δεν περιλαμβάνεται στον πίνακα Α΄- Αντίστοιχα Τμήματα ΑΕΙ, αλλά στον πίνακα Γ΄ - Μη αντίστοιχα Τμήματα ΑΕΙ, για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025.

Το τμήμα στη διαμαρτυρία του αναφέρει επιγραμματικά τις προδιαγραφές που θέτει η ΕΘΑΑΕ για τις αντιστοιχίσεις, και τα επιχειρήματά του για την κάλυψή τους.

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι είναι το μοναδικό τμήμα Λογοθεραπείας της χώρας που ανήκει σε Σχολή Επιστημών Υγείας, έχει επαγγελματικά δικαιώματα, είναι εναρμονισμένο με τα σύγχρονα και διεθνή δεδομένα στα προγράμματα σπουδών, έχει πιστοποιηθεί από την ΕΘΑΑΕ με άριστα, διαθέτει διδακτορικό πρόγραμμα, καθώς και επαρκές διδακτικό προσωπικό.

Η απόφαση του υπουργού Κυριάκου Πιερρακάκη ωστόσο φαίνεται να μην δέχεται τα επιχειρήματα.

«Η απόφαση δυσχεραίνει σημαντικά τη διαδικασία των μετεγγραφών, στερώντας τη δυνατότητα σε φοιτητές/ τριες που θα εγγραφούν στα άλλα δυο Τμήματα Λογοθεραπείας να λάβουν μετεγγραφή για το Τμήμα Λογοθεραπείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και αντιστρόφως.

Εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας και την αγωνία μας για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτή η απόφαση για το Τμήμα Λογοθεραπείας, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, την πόλη των Ιωαννίνων και τις οικογένειες των φοιτητών/τριών» τονίζει το τμήμα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3