Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ανανέωση του κινηματικού ραντεβού

Εικόνα του άρθρου Ανανέωση του κινηματικού ραντεβού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/06/2020, 16:59
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συγκέντρωση και πορεία έκαναν χτες Πέμπτη, το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων και σωματεία της πόλης, σε μια διαμαρτυρία για τα πιο πρόσφατα κυβερνητικά μέτρα για την εργασία.

Ανάμεσα στους διαδηλωτές ήταν οι σχολικές τροχονόμοι, ενώ εκ μέρους της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, ο Δημήτρης Ροσιλόβαλης, πρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού –Τουρισμού κάλεσε τους εργαζόμενους «να παλέψουν για μια κοινωνία όπου τα παράσιτα θα πάρουνδρόμο απ’το σβέρκο μας, γιατί εμείς δίνουμε ζωή στα εργοστάσια, στα σούπερ μάρκετ, στα ξενοδοχεία, παντού».

Το Εργατικό Κέντρο ανανεώνει το ραντεβού του για την απεργία των υγειονομικών στις 16 Ιουνίου, με συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία. «Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων μέσα στην πανδημία κάθε μέρα έδωσε την μάχη δίπλα στους υγειονομικούς, ανέδειξε τις ελλείψεις, απαίτησε άμεσα μόνιμες προσλήψεις προσωπικού και επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας» αναφέρει.

Το ΠΑΜΕ Υγείας-Πρόνοιας αναφέρει για την κινητοποίηση της 16ης Ιουνίου:

«Απέναντι μας έχουμε τους επιχειρηματικούς ομίλους, που ελέγχουν την οικονομία και την έρευνα, απέναντί μας έχουμε τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα δικά τους συμφέροντα υπηρετεί η πολιτική που διαθέτει 14 δις ευρώ για επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές σε μεγάλες επιχειρήσεις ενώ θεωρεί ‘σπατάλη’ την προμήθεια επαρκών μέσων ατομικής προστασίας και ‘ιδεοληψία’ την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες μονάδες υγείας. Αυτή την πολιτική υλοποιούν αυτοί που μας ‘χειροκροτούν’, αλλά αρνούνται την ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και την επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3