ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Αναμέτρηση»: Συμμετοχή στο συλλαλητήριο κατά των εξορύξεων

Εικόνα του άρθρου «Αναμέτρηση»: Συμμετοχή στο συλλαλητήριο κατά των εξορύξεων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/06/2023, 16:19
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η οργάνωση «Αναμέτρηση» παίρνει μέρος στη συγκέντρωση κατά των εξορύξεων, το πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα γίνει στα Γιάννενα στις 17 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «οι δήθεν ενημερωτικές ημερίδες που αναπαράγουν μονόπλευρα την προπαγάνδα της Energean δεν αποτελούν πλήρη ενημέρωση, όση υποστήριξη κι αν έχουν από τα τοπικά ΜΜΕ και την τοπική εξουσία. Τη δε φωνή της τοπικής κοινωνίας την άκουσαν οι τοπικοί άρχοντες σε δημοτικά συμβούλια που φυλάσσονταν από τα ΜΑΤ να εκφράζει ένα μεγάλο ΟΧΙ, και στο τέλος ψήφισαν ενάντια στα συμφέροντας της».

Η οργάνωση τονίζει ακόμα ότι «μας επιλέγουμε να ιεραρχήσουμε τις ζωές των ανθρώπων και όχι τα κέρδη, την επιτακτική ανάγκη για αγώνα ενάντια στη λεηλασία της φύσης και όχι τα «ερευνητικά ενδιαφέροντα», την κλιματική δικαιοσύνη και όχι την “ανάπτυξη” που είναι πάντα για τα συμφέροντα των λίγων. Ο λαός της Ηπείρου έχει αποδείξει πως μπορεί να δώσει μία πολύ ηχηρή απάντηση στα σχέδια τους και θα το αποδείξει ξανά».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back