ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Αναλογικός ήχος για την ψηφιακή γενιά

Εικόνα του άρθρου Αναλογικός ήχος για την ψηφιακή γενιά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/01/2017, 16:53
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Οι ειδήσεις από τον «αναλογικό κόσμο» συνεχίζουν να πληθαίνουν. Το βινύλιο στη Βρετανία εκτοπίζει σε πωλήσεις το cd μετά από 25 χρόνια, ενώ πριν από δύο ημέρες ανακοινώθηκε και η επανακυκλοφορία του Kodak Ektachrome.

Δεν ξέρουμε αν είναι τυχαίο, αλλά 25 χρόνια μετά ο κατασκευαστής πικάπ Crosley αποφάσισε να ξαναζωντανέψει έναν κλασικό παίκτη βινυλίου: το jukebox εξοπλίζοντας το με νέες τεχνολογίες.


Είναι κομψό και με κλασική εμφάνιση, διακοσμημένο με τη λάμψη του χρυσού και των χρωμίου, με ένα τεράστιο γυάλινο θόλο πάνω από την εναλλαγή και αναπαραγωγή των δίσκων, ώστε οι χρήστες να έχουν άμεση οπτική επαφή με την επιλογή τους. Το jukebox μπορεί να «φορτωθεί» με 70 δίσκους επτά ιντσών παρέχοντας ένα σύνολο 140 μουσικών κομματιών.

Η επιλογή των τραγουδιών γίνεται με τη χρήση των κλασικών αριθμημένων κόκκινων κουμπιών, ή μέσω (και εδώ είναι η προσθήκη νέων τεχνολογιών) τηλεχειριστηρίου. Επίσης παρέχεται η δυνατότητα αναπαραγωγής με τυχαία σειρά.

Ακόμη κι αν δεν έχετε στην κατοχή σας δίσκους 7 ιντσών για να ακούσετε ένα συγκεκριμένο τραγούδι μπορείτε να συνδέσετε μια συσκευή Bluetooth και μέσω μια βοηθητικής θύρας να αξιοποιήσετε τα ηχεία του jukebox.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά αναφέρονται:  Ένας ψηφιακός τετρακάναλος ενισχυτής D4 με απόδοση 60W RMS ανά κανάλι. Δύο τουίτερ, δύο μεσαίων δρόμων και ενός 12’’ διπλού κώνου ηχείου μπάσων. Συνδέσεις για πάνω από έξι ηχεία. Τηλεχειριστήριο. Είσοδο για μικρόφωνο και συσκευής ήχου και έξοδο.

Η επίδειξη του jukebox της Crosely έγινε στην έκθεση τεχνολογίας CES στο Λας Βέγκας.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back