Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αναλογικά διόδια ζητάει και το Ζαγόρι

Εικόνα του άρθρου Αναλογικά διόδια ζητάει και το Ζαγόρι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/06/2017, 20:40
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αναλογικά διόδια ζητάει και ο Δήμος Ζαγορίου, προσθέτοντας το αίτημα να μη λειτουργήσουν τα διόδια της Εγνατίας οδού στο Δροσοχώρι, με ομόφωνη απόφασή του στη συνεδρίαση της 1ης Ιουνίου 2017.  Εναλλακτικά, ο Δήμος Ζαγορίου ζητάει να δοθούν απαλλακτικές κάρτες διέλευσης στους κατοίκους του Ανατολικού Ζαγορίου, διαφορετικά θα εξαντληθεί κάθε πρόσφορο μέσο για να μην τεθεί σε λειτουργία ο σταθμός διοδίων.

Σε άλλα θέματα, ο Δήμος κατέγραψε τις παιδικές χαρές ευθύνης του και υπέβαλλε τα τεχνικά δελτία για να πιστοποιηθούν. Επίσης, σε γραφείο στο πρώην Γυμνάσιο Μηλιωτάδων στεγάζεται από την 1η Ιουνίου ο Τοπικός Αστυνόμος για τις Δ.Ε Ανατολικού Ζαγορίου και Βοβούσας. Ο Δήμος διέθεσε χώρο και υλικοτεχνική υποδομή και αναζητά τρόπο για να παραχωρηθεί και μεταφορικό μέσο στον αστυνόμο για τις μετακινήσεις του, όπως άλλωστε προβλέπεται για την εφαρμογή του νέου θεσμού. Τέλος, ο δήμαρχος Βασίλης Σπύρου ενημέρωσε ότι ο Δήμος υπέγραψε συμβάσεις με δυο πτυχιούχους τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας με ειδίκευση στη Λαογραφία, για την οργάνωση των εκθεμάτων στο μουσείο «Αγάπιος Τόλης» στους Κήπους. Επίσης,

ο εκπρόσωπος της τοπικής κοινότητας Ελαφοτόπου Κώστας Τζόκας έθεσε το θέμα στήριξης της λειτουργίας του δημοτικού μουσείου παραδοσιακών επαγγελμάτων που ίδρυσε ο Μιχάλης Οικονομίδης και το επισκέπτονται μαθητές από όλη τη χώρα και πλήθος επισκεπτών της περιοχής. Ήδη το ισόγειο έχει είναι επισκέψιμο και γίνονται εργασίες στον όροφο για την οργάνωση των εκθεμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back