Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο Λονδίνο

Εικόνα του άρθρου Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο Λονδίνο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/03/2017, 16:42
ΚΟΣΜΟΣ

Την ευθύνη για τη διπλή επίθεση στο Λονδίνο ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, με δήλωσή του που αναρτήθηκε στο πρακτορείο Amaq.

Υποστηρικτές της οργάνωσης είχαν εμφανιστεί να πανηγυρίζουν για την επίθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την Τετάρτη, ενώ ο φερόμενος ως δράστης ήταν γνωστός για ακραίες ισλαμιστικές απόψεις.

ΓΝΩΣΤΟΣ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ

Σύμφωνα με την πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι, ο δράστης της επίθεσης ήταν γεννημένος στη Μεγάλη Βρετανία και γνωστός στην MI5.

Πιστεύεται ότι έδρασε μόνος, ενώ δεν βρισκόταν υπό έρευνα από τις αρχές το τελευταίο διάστημα, συμπλήρωσε η κα Μέι.

Η πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον δράστη «περιφερειακή φιγούρα» παλαιότερων υποθέσεων σχετικών με την ασφάλεια, που είχε απασχολήσει τις αρχές, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει εάν είχε συλληφθεί ή ανακριθεί.


ΚΑΙ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Ανάμεσα στους τραυματίες υπάρχουν δύο Έλληνες. Σύμφωνα με την πρεσβεία της Ελλάδας στο Λονδίνο, πρόκειται για ένα ζευγάρι που με δική τους πρωτοβουλία πήγαν στο νοσοκομείο καθώς έφεραν μικροτραύματα, Συγκεκριμένα, όπως διευκρινίστηκε από το υπουργείο Εξωτερικών, οι δύο Έλληνες τραυματίστηκαν ελαφρά, έλαβαν τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια επέστρεψαν στα σπίτια τους, χωρίς να υπάρχει καμία ανησυχία για την κατάσταση της υγείας τους.

Στους τραυματίες περιλαμβάνονται επίσης 12 Βρετανοί, τρεις Γάλλοι μαθητές, δύο Ρουμάνοι, τέσσερις Νοτιοκορεάτες τουρίστες, ένας Γερμανός, ένας Πολωνός, ένας Ιρλανδός, ένας Ιταλός, ένα άτομο από την Κίνα και ένα από τις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back