Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Ανακαλύψεις» και υποσχέσεις για την ύδρευση

Εικόνα του άρθρου «Ανακαλύψεις» και υποσχέσεις για την ύδρευση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/08/2020, 16:52
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Σταυρος Καλογιάννης διαπίστωσε ότι «εν έτει 2020, οικισμοί του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων στερούνται πόσιμου νερού», πρόβλημα που σοβεί εδώ και πολλά χρόνια, με τις διοικήσεις της ΔΕΥΑΙ και του ΣΥΔΛΙ, αλλά και τους Δήμους να μην μπορούν να το επιλύσουν.

Την «ανακάλυψη» έκανε ο κ. Καλογιάννης κατά την επίσκεψή του στη Μανωλιάσα, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας και κατοίκους «οι οποίοι του εξέθεσαν το θέμα και τον ενημέρωσαν αναλυτικά για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την ύδρευση, τα οποία οξύνονται τους καλοκαιρινούς μήνες.  Οι κάτοικοι της Μανωλιάσας, η οποία ανήκει στον Δήμο Ιωαννίνων και απέχει λιγότερα από 20 χλμ από την πόλη των Ιωαννίνων, στερούνται εδώ και χρόνια το νερό» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Καλογιάννης.

Μετά, ο κ. Καλογιάννης, όπως αναφέρει, «επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Ιωαννίνων κ. Αρ. Μπαρτζώκα, τον Δήμαρχο Δωδώνης κ. Χρ. Ντακαλέτση και τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτ. Μακεδονίας κ. Β. Μιχελάκη. Οι συζητήσεις ήταν εποικοδομητικές και συμφωνήθηκαν οι επόμενες κινήσεις που θα διασφαλίσουν την ύδρευση της Μανωλιάσας»…


Δοθείσης της ευκαιρίας, ο κ. Καλογιάννης επανέφερε το, προσφιλές του θέμα, της μεταφοράς νερού στο λεκανοπέδιο.

Υποσχέθηκε δε ότι «σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς θα δώσουμε οριστική λύση στο πρόβλημα. Παράλληλα, είναι πλέον καιρός να αντιμετωπιστεί συνολικά το θέμα της επάρκειας νερού στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να συνεχίζει να εθελοτυφλεί, την ώρα που συμπολίτες μας σε πολλούς οικισμούς δεν έχουν νερό να πιούν».






ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back