Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Αναίρεση κατά της αναγνώρισης ελαφρυντικού στον Επ. Κορκονέα

Εικόνα του άρθρου Αναίρεση κατά της αναγνώρισης ελαφρυντικού στον Επ. Κορκονέα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/12/2022, 21:24
ΕΛΛΑΔΑ

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Μαριάννα Ψαρουδάκη άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης αναγνώρισης ελαφρυντικού στον δράστη της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, πρώην ειδικό φρουρό, Επαμεινώνδα Κορκονέα, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι συνήγοροι της οικογένειας Γρηγορόπουλου, Νίκος Κωνσταντόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 30-7-2022, από τον τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος και η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησαν να ασκηθεί αναίρεση στην απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας με την οποία, κατά πλειοψηφία, αποφυλακίστηκε ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, ο οποίος το 2008 δολοφόνησε τον 15χρονο.

Οι δύο συνήγοροι σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους ότι είχαν ζητήσει την αναίρεση αποφάσεως του εφετείου, «καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τις εξόφθαλμες, προκλητικές, αξιόποινες, και πειθαρχικώς ελεγκτέες μεθοδεύσεις που έγιναν για να παρακαμφθεί η ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, που είχε ακυρώσει την αρχική αναγνώριση ελαφρυντικού».

«Με εμπεριστατωμένο σκεπτικό, η έγκριτη Εισαγγελέας ζητεί να ακυρωθεί και να τεθεί εκποδών η αναγνώριση του ελαφρυντικού του προτέρου συννόμου βίου στον αμετακλήτως καταδικασθέντα δράστη της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Ε. Κορκονέα, που είχε ως αποτέλεσμα τη νέα αποφυλάκισή του, τον Ιούνιο 2022, πριν στεγνώσει το μελάνι της απόφασης του Αρείου Πάγου με την οποία είχε οδηγηθεί ξανά στη φυλακή», τονίζουν.

Τέλος, οι συνήγοροι εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την άσκηση αναίρεσης από πλευράς της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και αναμένουν, επαγρυπνώντας, την εις βάθος διερεύνηση και των ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών, που ήδη έχει διαταχθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back