ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το ανθρώπινο πνεύμα και τα παιχνίδια meccano

Εικόνα του άρθρου Το ανθρώπινο πνεύμα και τα παιχνίδια meccano
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/12/2017, 00:39
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

To φωτισμένο «δέντρο»-ερμηνεία στον Πύργο του Τάτλιν πρωταγωνίστησε στη σημερινή τελετή έναρξης των εορταστικών εκδηλώσεων, όπου ο δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Νίκος Γκόλας διαβεβαίωσαν ότι «φέτος τα Γιάννενα θα πλημμυρίσουν από κόσμο».

Το φετινό «δέντρο» της κεντρικής πλατείας, στο οποίο ο ίδιος ο Δήμος έχει προσδώσει μια βαρύνουσα σημασία τα τελευταία χρόνια, οφείλεται στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, την οποία ο κ. Μπέγκας ευχαρίστησε. «Πρέπει να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους φοιτητές για την ιδέα που είχαν και τη συνεργασία που είχαμε. Είναι πραγματικά σπουδαίο να βλέπεις νέους ανθρώπους να ‘δίνουν’ στην πόλη στην οποία φοιτούν και να συμμετέχουν ενεργά», είπε ο δήμαρχος.

Ο κοσμήτορας της Σχολής Ξενοφών Μπήτσικας ήταν αυτός που ανέλαβε να εξηγήσει τα πώς και τα γιατί της ερμηνείας-κατασκευής μέσω γραπτής του δήλωσης την οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος Ιωαννιτών. Ο κ. Μπήτσικας έδωσε έμφαση στην καλλιτεχνική επανερμηνεία του Πύργου του Τάτλιν, που αποτελεί σταθμό στην ιστορία της τέχνης τον 20ο αιώνα, ενώ προσέδωσε στην όλη κατασκευή μια παιχνιδιάρικη διάθεση, παραπέμποντας στα παιχνίδια κατασκευών meccano. «Πρόθεση της Σχολής ήταν να επικαιροποιηθεί το εγκώμιο στο ανθρώπινο πνεύμα, παράγοντας αυτή τη φόρμα με υλικά καθημερινά και επαναχρησιμοποιήσιμα, στη λογική των παιχνιδιών meccano, που με λίγους τύπους τεμαχίων μπορεί κανείς να κατασκευάσει διαφορετικές φόρμες» αναφέρει.  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back