Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Αμμουδιά-Βαλανιδορράχη: μια πεζογέφυρα στον Αχέροντα

Εικόνα του άρθρου Αμμουδιά-Βαλανιδορράχη: μια πεζογέφυρα στον Αχέροντα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/04/2022, 14:47
ΗΠΕΙΡΟΣ

Tον ανάδοχο του έργου κατασκευής «ειδικής γέφυρας σύνδεσης Αμμουδιάς-Βαλανιδορράχης» στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας ανέδειξε στην τελευταία της συνεδρίαση, στις 18 Απριλίου, η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.

Η ειδική αυτή γέφυρα, που θα εξυπηρετεί πεζούς και ποδηλάτες, θα κατασκευαστεί επί του Αχέροντα ποταμού κοντά στον οικισμό της Αμμουδιάς. Η εν λόγω νέα, μεταλλική πεζογέφυρα θα συνδέει τις δύο όχθες του ποταμού, την παραποτάμια δημοτική οδό του οικισμού της Αμμουδιάς με το τοπικό οδικό δίκτυο που οδηγεί στον οικισμό της Βαλανιδορράχης και στην εθνική οδό Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας προς Πρέβεζα.

Για την πρόσβαση στην πεζογέφυρα, μήκους 36 μ. και πλάτους 3,5 μ., θα υπάρξουν ράμπα ποδηλατοδρόμου και κλίμακες ανόδου-καθόδου πεζών. Παράλληλα, το ύψος της θα είναι στα 5 μέτρα προκειμένου να μην παρεμποδίζεται η διέλευση των τουριστικών σκαφών ξενάγησης κάτω από την πεζογέφυρα.

Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 705.000 ευρώ (με ΦΠΑ). Η οικονομική προσφορά της αναδόχου εταιρίας «Κ. Κωσταβασίλης & Σία Ο.Ε.» ανέρχεται σε 577.000 ευρώ (με ΦΠΑ) –μέση έκπτωση 18%.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back