Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Άμεση ανταπόκριση» και… βλέπουμε, για το τηλεοπτικό σήμα

Εικόνα του άρθρου «Άμεση ανταπόκριση» και… βλέπουμε, για το τηλεοπτικό σήμα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/08/2020, 12:54
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιώργος Αμυράς μπορεί να επιχαίρει λέγοντας ότι η κυβέρνηση «ανταποκρίθηκε άμεσα» στην παρέμβασή του για το πρόβλημα τηλεοπτικού σήματος σε 165 οικισμούς του νομού Ιωαννίνων, ωστόσο η απάντηση του υπουργού Κυριάκου Πιερρακάκη μοιάζει περισσότερο με παραπομπή προσεχώς:  «’Εχουν δρομολογηθεί οι απαραίτητες ενέργειες στις οποίες περιλαμβάνεται η ανανέωση σύμβασης με ειδικευμένο εξωτερικό σύμβουλο προκειμένου να επιτευχθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα η καθολική τηλεοπτική κάλυψη στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας».

Το πρόβλημα παραμένει εδώ και επτά χρόνια, από τη στιγμή που η (τότε) κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έκλεισε εν μια νυκτί την ΕΡΤ και άφησε μόνο «παίκτη» στο πεδίο του ψηφιακού σήματος, τον Digea. Η Digea παρέλαβε μόνο τους σταθμούς αναμετάδοσης της ΕΡΤ και όχι τους υπόλοιπους, οι οποίοι στήθηκαν σε απομακρυσμένα μέρη από Δήμους, τοπικές κοινότητες κ.λπ. και έτσι, «ψηφιοποιήθηκε» μόνο ένα ποσοστό του τηλεοπτικού σήματος.

Podcast: Το ψηφιακό σήμα των 100 ευρώ

Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (η ΔΗΜΑΡ αποχώρησε μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ) αγνόησε το πρόβλημα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε μια μάλλον εμβαλωματική εναλλακτική λύση, με τη χορήγηση voucher.

Τώρα, ο κ. Αμυράς, τονίζει: «Όλα τα γιαννιώτικα νοικοκυριά πρέπει να έχουν πρόσβαση στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία και όχι ‘μαύρο’ στις τηλεοράσεις τους».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back