Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Άλλοι τέσσερις κόμβοι…

Εικόνα του άρθρου Άλλοι τέσσερις κόμβοι…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/11/2022, 16:37
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Δήμος Ιωαννιτών σχεδιάζει να κατασκευάσει άλλους τέσσερις κόμβους εντός της πόλης των Ιωαννίνων (συν έναν κόμβο στην περιοχή των Μαρμάρων). Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Έργων Γιώργο Αρλέτο βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικές μελέτες για τους νέους κόμβους.

Η τοποθέτηση αυτή έγινε κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων όπου ο κ. Αρλέτος παρουσίασε το τεχνικό πρόγραμμα έργων για το 2023.

Στο τεχνικό αυτό πρόγραμμα (που επί της ουσίας είναι όχι τεχνικό πρόγραμμα, αλλά απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής του Δήμου), περιλαμβάνεται η κατασκευή των νέων κόμβων, με προϋπολογισμό 1 εκατ. ευρώ. Η χρηματοδότηση θα προέλθει αρχικά από ίδιους πόρους, με την προσδοκία ωστόσο να βρεθεί κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Ποιοι νέοι κόμβοι σχεδιάζονται; Ο πρώτος είναι στη συμβολή των οδών Γεννηματά και Αρχ. Μακαρίου. Οι άλλοι τρεις έχουν να κάνουν με την καλύτερη και πιο ασφαλή λειτουργία της οδού Κενάν Μεσαρέ.

Σύμφωνα με τον κ. Αρλέτο, ο δεύτερος κόμβος αφορά τον υπάρχοντα στη συμβολή των οδών Μεσαρέ, Γεννηματά, Μακαρίου και ΚΑ’ Φεβρουαρίου. Όπως είπε μελετάται η μετακίνησή του. Επίσης, δύο κόμβοι σχεδιάζονται να γίνουν επί της οδού Κενάν Μεσαρέ, ένας στη συμβολή με την οδό Νικοπόλεως (λίγα μέτρα πιο πέρα δηλαδή από τον σημερινό κυκλικό κόμβο) και ένας στη συμβολή με την οδό Βελισσαρίου. Τον τελευταίο κόμβο, ο κ. Αρλέτος τον συσχέτισε και με τον κόμβο που κατασκευάζεται επί της εθνικής οδού, μπροστά από το στρατόπεδο Βελισσαρίου, στο πλαίσιο του έργου της ανακατασκευής της οδού Νιάρχου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back