ΗΠΕΙΡΟΣ

«Άλλο διαφωνία, άλλο ισοπέδωση»

Εικόνα του άρθρου «Άλλο διαφωνία, άλλο ισοπέδωση»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/05/2018, 11:22
ΗΠΕΙΡΟΣ

Συναντήσεις με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης είχε στην Πρέβεζα ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Τη δεύτερη μέρα της επίσκεψής του εκεί συναντήθηκε στο δημαρχείο Πρέβεζας με το δήμαρχο Χρήστο Μπαΐλη, τον αντιπεριφερειάρχη Στράτο Ιωάννου, το δήμαρχο Ζηρού Νίκο Καλαντζή και το βουλευτή του νομού με τον ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Μπάρκα. Στη συζήτηση κυριάρχησε ο «Κλεισθένης Ι», αλλά συζητήθηκαν και άλλα θέματα.

Ο κ. Σκουρλέτης στις δηλώσεις του κατόπιν, είπε πως «ακούμε και καταγράφουμε» τις παρατηρήσεις για τον «Κλεισθένη». Επίσης, σχετικά με τα χρηματοδοτικά προγράμματα «ΦιλόΔημος» και  «ΦιλόΔημος ΙΙ», αναλύθηκαν οι προσαρμοσμένες δυνατότητες για την περιοχή της Πρέβεζας, με ιδιαίτερη αναφορά να γίνεται σε συγκεκριμένες προτάσεις για τη χρηματοδότηση έργων, διαδημοτικών έργων ύδρευσης, αποκατάστασης ζημιών. Επίσης, «επισφραγίστηκε» το αίτημα να κηρυχθεί η Κρυοπηγή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης  και από τον περιφερειάρχη, μετά από την χτεσινή απόφαση της Πολιτικής Προστασίας.

Σχετικά με τις διαφορές που υπάρχουν στην περίπτωση του «Καλλικράτη», ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι «υπάρχουν αυτοδιοικητικοί, οι οποίοι  πραγματικά συμμερίζονται τη λογική των συνεργασιών και των συναινέσεων, μια λογική, που θέλει να εισάγει η καθιέρωση της απλής αναλογικής, γιατί αυτό τελικά είναι το ζητούμενο και υπάρχουν και άλλοι αυτοδιοικητικοί που είναι κάθετα αντίθετοι. Δεν είναι όμως αυτή η ισοπεδωτική προσπάθεια που γίνεται εκ μέρους της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ, να δημιουργηθεί μία κατάσταση πόλωσης, η οποία δεν βοηθάει κανέναν και είναι τελικά εις βάρος των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών».

Επίσης, για το διαδημοτικό έργο ύδρευσης Πάργας-Πρέβεζας, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε πως «περιμένουμε να κατατεθεί η συγκεκριμένη πρόταση εκ μέρους των δύο δήμων. Θεωρώ ότι η πρόσκληση που έχουμε βγάλει πριν από λίγες μέρες, καλύπτει απόλυτα τη δυνατότητα χρηματοδότησης του έργου. Βεβαίως, πρέπει να κατατεθεί και η αντίστοιχη μελέτη, η οποία πρέπει να απόλυτα τεκμηριωμένη».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3